KUHALNICA: Piškot kakavov knedl

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: RozyKo | 2.11.2016
Piškot kakavov knedl pečem že dolgo časa in je neke vrste predhodnik piškota Sintija, ki je bolj čista in prefinjena izboljšava. Kakavov knedl je namenjen vsem tistim, ki imajo radi bogat okus kakava oz. so ljubitelji temne čokolade.
Piškot kakavov knedl (foto: RozyKo))
Piškot kakavov knedl (foto: RozyKo))
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Piškot kakavov knedl – sestavine
150 g rjavega sladkorja
30 g kakava v prahu
50 g temne čokolade z 95 % kakava ali 99%
170 g polnozrnate pšenične moke
70 g celih neolupljenih mandljev
80 g suhih ameriških brusnic
4 jajca
1/2 zavoja pecilnega praška

Piškot kakavov knedl – postopek
V posodo za stepanje ubijemo 4 jajca, dodamo rjavi sladkor in penasto stepemo.

Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, ter jo počasi vmešamo z mešalnikom.

Dodamo kakav v prahu ter ga z kuhalnico vmešamo v maso.

Masi dodamo grobo nasekljane mandlje, nasekljano čokolado in cele brusnice.

Z leseno kuhalnico ali žlico vmešamo sestavine v testo, da se lepo porazdelijo ter vlijemo na pekač, katerega smo predhodno obložili z peki papirjem.

Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 15- 20 min.

Pečeno testo takoj vzamemo iz pekača in ga še vročega razrežemo.

Počakamo, da se ohladijo in jih zapremo v tesno posodo.

Namig
Piškoti bodo kljub večji količini sladkorja rahlo grenki, ravno takšni kakršne imamo radi ljubitelji prave čokolade. V kolikor vam grenak okus ne ustreza predlagam, da zmanjšate količino kakava v prahu iz 30 g na 20 g ter povečate količino moke iz 170 g na 180 g. Prav tako pa lahko čokolado z 95 % – 99 % kakavnim deležem zamenjate za jedilno čokolado z 55 % kakavovim deležem. Z menjavo sestavim boste dosegli, da bo piškot bolj milega okusa vendar še vedno dovolj ” čokoladen”.

Želim vam polna usta dobrot ter dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Alkalna dieta: reši vas lahko raka, visokega pritiska, osteoporoze in odvečnih kg

Strokovnjaki, ki zagovarjajo alkalno dieto trdijo, da l...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

Vabilo na dan odprtih vrat posestva Trnulja

V sklopu projekta "Uvedba lokalne, ekološko pridelane p...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Ljubljanska vinska pot – že 15. junija!

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.