Piškot kakavov knedl – sestavine
150 g rjavega sladkorja
30 g kakava v prahu
50 g temne čokolade z 95 % kakava ali 99%
170 g polnozrnate pšenične moke
70 g celih neolupljenih mandljev
80 g suhih ameriških brusnic
4 jajca
1/2 zavoja pecilnega praška
Piškot kakavov knedl – postopek
V posodo za stepanje ubijemo 4 jajca, dodamo rjavi sladkor in penasto stepemo.
Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, ter jo počasi vmešamo z mešalnikom.
Dodamo kakav v prahu ter ga z kuhalnico vmešamo v maso.
Masi dodamo grobo nasekljane mandlje, nasekljano čokolado in cele brusnice.
Z leseno kuhalnico ali žlico vmešamo sestavine v testo, da se lepo porazdelijo ter vlijemo na pekač, katerega smo predhodno obložili z peki papirjem.
Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 15- 20 min.
Pečeno testo takoj vzamemo iz pekača in ga še vročega razrežemo.
Počakamo, da se ohladijo in jih zapremo v tesno posodo.
Namig
Piškoti bodo kljub večji količini sladkorja rahlo grenki, ravno takšni kakršne imamo radi ljubitelji prave čokolade. V kolikor vam grenak okus ne ustreza predlagam, da zmanjšate količino kakava v prahu iz 30 g na 20 g ter povečate količino moke iz 170 g na 180 g. Prav tako pa lahko čokolado z 95 % – 99 % kakavnim deležem zamenjate za jedilno čokolado z 55 % kakavovim deležem. Z menjavo sestavim boste dosegli, da bo piškot bolj milega okusa vendar še vedno dovolj ” čokoladen”.
Želim vam polna usta dobrot ter dober tek!