KUHALNICA: Piškot kakavov knedl

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: RozyKo | 2.11.2016
Piškot kakavov knedl pečem že dolgo časa in je neke vrste predhodnik piškota Sintija, ki je bolj čista in prefinjena izboljšava. Kakavov knedl je namenjen vsem tistim, ki imajo radi bogat okus kakava oz. so ljubitelji temne čokolade.
Piškot kakavov knedl (foto: RozyKo))
Piškot kakavov knedl (foto: RozyKo))
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Piškot kakavov knedl – sestavine
150 g rjavega sladkorja
30 g kakava v prahu
50 g temne čokolade z 95 % kakava ali 99%
170 g polnozrnate pšenične moke
70 g celih neolupljenih mandljev
80 g suhih ameriških brusnic
4 jajca
1/2 zavoja pecilnega praška

Piškot kakavov knedl – postopek
V posodo za stepanje ubijemo 4 jajca, dodamo rjavi sladkor in penasto stepemo.

Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, ter jo počasi vmešamo z mešalnikom.

Dodamo kakav v prahu ter ga z kuhalnico vmešamo v maso.

Masi dodamo grobo nasekljane mandlje, nasekljano čokolado in cele brusnice.

Z leseno kuhalnico ali žlico vmešamo sestavine v testo, da se lepo porazdelijo ter vlijemo na pekač, katerega smo predhodno obložili z peki papirjem.

Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 15- 20 min.

Pečeno testo takoj vzamemo iz pekača in ga še vročega razrežemo.

Počakamo, da se ohladijo in jih zapremo v tesno posodo.

Namig
Piškoti bodo kljub večji količini sladkorja rahlo grenki, ravno takšni kakršne imamo radi ljubitelji prave čokolade. V kolikor vam grenak okus ne ustreza predlagam, da zmanjšate količino kakava v prahu iz 30 g na 20 g ter povečate količino moke iz 170 g na 180 g. Prav tako pa lahko čokolado z 95 % – 99 % kakavnim deležem zamenjate za jedilno čokolado z 55 % kakavovim deležem. Z menjavo sestavim boste dosegli, da bo piškot bolj milega okusa vendar še vedno dovolj ” čokoladen”.

Želim vam polna usta dobrot ter dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.