KUHALNICA: Piškot kakavov knedl

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: RozyKo | 2.11.2016
Piškot kakavov knedl pečem že dolgo časa in je neke vrste predhodnik piškota Sintija, ki je bolj čista in prefinjena izboljšava. Kakavov knedl je namenjen vsem tistim, ki imajo radi bogat okus kakava oz. so ljubitelji temne čokolade.
Piškot kakavov knedl (foto: RozyKo))
Piškot kakavov knedl (foto: RozyKo))
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Piškot kakavov knedl – sestavine
150 g rjavega sladkorja
30 g kakava v prahu
50 g temne čokolade z 95 % kakava ali 99%
170 g polnozrnate pšenične moke
70 g celih neolupljenih mandljev
80 g suhih ameriških brusnic
4 jajca
1/2 zavoja pecilnega praška

Piškot kakavov knedl – postopek
V posodo za stepanje ubijemo 4 jajca, dodamo rjavi sladkor in penasto stepemo.

Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, ter jo počasi vmešamo z mešalnikom.

Dodamo kakav v prahu ter ga z kuhalnico vmešamo v maso.

Masi dodamo grobo nasekljane mandlje, nasekljano čokolado in cele brusnice.

Z leseno kuhalnico ali žlico vmešamo sestavine v testo, da se lepo porazdelijo ter vlijemo na pekač, katerega smo predhodno obložili z peki papirjem.

Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 15- 20 min.

Pečeno testo takoj vzamemo iz pekača in ga še vročega razrežemo.

Počakamo, da se ohladijo in jih zapremo v tesno posodo.

Namig
Piškoti bodo kljub večji količini sladkorja rahlo grenki, ravno takšni kakršne imamo radi ljubitelji prave čokolade. V kolikor vam grenak okus ne ustreza predlagam, da zmanjšate količino kakava v prahu iz 30 g na 20 g ter povečate količino moke iz 170 g na 180 g. Prav tako pa lahko čokolado z 95 % – 99 % kakavnim deležem zamenjate za jedilno čokolado z 55 % kakavovim deležem. Z menjavo sestavim boste dosegli, da bo piškot bolj milega okusa vendar še vedno dovolj ” čokoladen”.

Želim vam polna usta dobrot ter dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Iz Jožičine kuhinje: Božična panakota

Pred vrati so prazniki in Jožica je tokrat pripravila e...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.