KUHALNICA: Piškotki, ki vračajo energijo

Zdravi presni piškotki, ki so narejeni le iz najboljših sestavin, vračajo telesu energijo in povrnejo moči. Zelo primerni so za starejše, pa tudi za športnike!
Okusni presni piškotki. (foto: Tina Teršek)
Okusni presni piškotki. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo presni piškotkov potrebujemo: 120g presne moke zemeljskih mandljev, fine*, 120g presnih indijskih oreščkov*, 100g presnega ribanega kokosa*, ščep presne vanilije v prahu(ali 1 vanilijev stok)*, ščep nerafinirane himalajske soli, 30ml presnega agavinega sirupa*, 20g presnega kokosovega olja*

Čokoladni preliv:
60g kakavovega masla* (če tega nimate lahko tudi kokosovega olja*), 45g presnega kakava v prahu*, 15ml presnega agavinega sirupa*, 10g algarroba v prahu(mesquite)*
5g baobab v prahu*
*sestavine iz ekološke pridelave

V sesekljalniku z »S« rezilom zmeljite indijske oreščke v moko in ji nato dodajte moko zemeljskih mandljev, kokos, vanilijo in sol. Nato nad paro stopite kokosovo olje in mu dodajte agavin sirup. V posodo pretresete zmes suhih sestavin in jim dodajte še kokosovo olje z agavinim sirupom in vse skupaj premešate z roko. Iz zmesi oblikujte majhne kupčke(približno 28). Če imate sušilnik kupčke zožite na mrežico in jih 1-2 uri sušite pri 62°C(da se spodbudi delovanje encimov), nato pa še 15 ur pri temperaturi 42°C. Če nimate sušilnika, lahko kupčke zložite na desko, jih prekrijete s folijo in postavite v zamrzovalnik za 30 minut.

Med tem pripravite čokoladni preliv. Najprej stopite kakavovo maslo nad paro. Ko je stopljeno, dodajte še ostale sestavine in dobro premešajte, da je zmes popolnoma gladka.

Posušene oziroma ohlajene kupčke namočite v pripravljeno čokoladno zmes in jih oblite s čokolado postavite v zamrzovalnik, da se čokoladni preliv strdi.

Posušene piškotke lahko hranite v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi približno en teden, v hladilniku približno 14 dni ali v zamrzovalniku do en mesec.

Zdrave, okusne in presne piškotke vam lahko naredim in pošljem po pošti! Za naročilo kliknite tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...

Katera dieta je najbolj učinkovita in zdrava (po oceni strokovnjakov)?

Spoznajte dieto, ki ji prehranski strokovnjaki in zdrav...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.