Za pripravo presni piškotkov potrebujemo: 120g presne moke zemeljskih mandljev, fine*, 120g presnih indijskih oreščkov*, 100g presnega ribanega kokosa*, ščep presne vanilije v prahu(ali 1 vanilijev stok)*, ščep nerafinirane himalajske soli, 30ml presnega agavinega sirupa*, 20g presnega kokosovega olja*
Čokoladni preliv:
60g kakavovega masla* (če tega nimate lahko tudi kokosovega olja*), 45g presnega kakava v prahu*, 15ml presnega agavinega sirupa*, 10g algarroba v prahu(mesquite)*
5g baobab v prahu*
*sestavine iz ekološke pridelave
V sesekljalniku z »S« rezilom zmeljite indijske oreščke v moko in ji nato dodajte moko zemeljskih mandljev, kokos, vanilijo in sol. Nato nad paro stopite kokosovo olje in mu dodajte agavin sirup. V posodo pretresete zmes suhih sestavin in jim dodajte še kokosovo olje z agavinim sirupom in vse skupaj premešate z roko. Iz zmesi oblikujte majhne kupčke(približno 28). Če imate sušilnik kupčke zožite na mrežico in jih 1-2 uri sušite pri 62°C(da se spodbudi delovanje encimov), nato pa še 15 ur pri temperaturi 42°C. Če nimate sušilnika, lahko kupčke zložite na desko, jih prekrijete s folijo in postavite v zamrzovalnik za 30 minut.
Med tem pripravite čokoladni preliv. Najprej stopite kakavovo maslo nad paro. Ko je stopljeno, dodajte še ostale sestavine in dobro premešajte, da je zmes popolnoma gladka.
Posušene oziroma ohlajene kupčke namočite v pripravljeno čokoladno zmes in jih oblite s čokolado postavite v zamrzovalnik, da se čokoladni preliv strdi.
Posušene piškotke lahko hranite v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi približno en teden, v hladilniku približno 14 dni ali v zamrzovalniku do en mesec.
Zdrave, okusne in presne piškotke vam lahko naredim in pošljem po pošti! Za naročilo kliknite tukaj.