KUHALNICA: Zdravi in slastni puding brez kuhanja

Kadar vas popade neustavljiva želja po sladici, si lahko hitro pripravite zelo okusen in zdrav puding. Z njim pa boste zagotovo zelo razveselili in presenetili svoje domače in prijatelje. Pripravite ga!
Slastni in zdravi čokoladni puding. (foto: Tina Teršek)
Slastni in zdravi čokoladni puding. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za hitri čokoladni puding brez kuhanja boste potrebovali en avokado, dve do tri žlice kakava v prahu, med ali agavin sirup po okusu, ½ vanilijevega stroka – sredica, ščepec himalajske soli, ½ skodelice rastlinskega mleka (mleko zemeljskih mandljev ali mandljevo ali kokosovo ali ovseno ali riževo mleko, …).

Za okras: pistacija, naribana čokolada, mleti kokos, posušene murve ali drugo posušeno sadje ali na koščke narezano sveže sadje, …

Vse sestavine zmeljemo v sekljalniku dokler masa ni gladka. Tako pripravljen puding prelijemo v lončke in ga okrasimo z pistacijo, čokoladnimi koščki, mletim kokosom, posušenimi murvami ali na koščke narezanim svežim sadjem.

Avokado je sadež, ki se uporablja tako za sladice kot tudi razne namaze in druge slane jedi. Pomembno je, da kupimo čim bolj svež in zrel sadež. Biti mora ravno prav mehek, če je trd ni dovolj zrel, če pa je premehek pa je preveč zrel. Če nameravamo avokado uporabiti šele čez nekaj dni, potem lahko kupimo tudi tršega in ga pustimo na sobni temperaturi in bo v nekaj dneh dozorel. Če ga nameravamo uporabiti v dnevu ali dveh, pa je zelo pomembno, da uporabimo zrelega.

Avokado ima precej dobrih lastnosti in ga je priporočljivo vključiti v našo prehrano. Njegovo meso je zelo hranljivo poleg tega pa vsebuje še ogromno vitaminov in mineralov, vsebuje več kalija kot banane, nenasičene maščobne kisline, ki dobro vplivajo na delovanje našega srca. Vsebuje tudi veliko vlaknin, kar je dobro za našo prebavo. Avokado ne vsebuje holesterola zato je priporočljiv tudi za tiste s srčno žilnimi boleznimi.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Preprečuje razvoj raka in krepi zdravje oči

Pa ne le to. Ta zelenjava je zares zelo zdravilna. Preb...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Ste starejši od 50 let? Takšen bi moral biti vaš jedilnik

S staranjem se spreminjajo tudi potrebe po hrani. Zato ...

Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.