Za hitri čokoladni puding brez kuhanja boste potrebovali en avokado, dve do tri žlice kakava v prahu, med ali agavin sirup po okusu, ½ vanilijevega stroka – sredica, ščepec himalajske soli, ½ skodelice rastlinskega mleka (mleko zemeljskih mandljev ali mandljevo ali kokosovo ali ovseno ali riževo mleko, …).
Za okras: pistacija, naribana čokolada, mleti kokos, posušene murve ali drugo posušeno sadje ali na koščke narezano sveže sadje, …
Vse sestavine zmeljemo v sekljalniku dokler masa ni gladka. Tako pripravljen puding prelijemo v lončke in ga okrasimo z pistacijo, čokoladnimi koščki, mletim kokosom, posušenimi murvami ali na koščke narezanim svežim sadjem.
Avokado je sadež, ki se uporablja tako za sladice kot tudi razne namaze in druge slane jedi. Pomembno je, da kupimo čim bolj svež in zrel sadež. Biti mora ravno prav mehek, če je trd ni dovolj zrel, če pa je premehek pa je preveč zrel. Če nameravamo avokado uporabiti šele čez nekaj dni, potem lahko kupimo tudi tršega in ga pustimo na sobni temperaturi in bo v nekaj dneh dozorel. Če ga nameravamo uporabiti v dnevu ali dveh, pa je zelo pomembno, da uporabimo zrelega.
Avokado ima precej dobrih lastnosti in ga je priporočljivo vključiti v našo prehrano. Njegovo meso je zelo hranljivo poleg tega pa vsebuje še ogromno vitaminov in mineralov, vsebuje več kalija kot banane, nenasičene maščobne kisline, ki dobro vplivajo na delovanje našega srca. Vsebuje tudi veliko vlaknin, kar je dobro za našo prebavo. Avokado ne vsebuje holesterola zato je priporočljiv tudi za tiste s srčno žilnimi boleznimi.
Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.
Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.