KUHALNICA: Zvezdica z marmelado

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 9.12.2016
Praznični december je najlepši v krogu družine in prijateljev. Če pa na mizi zadiši še slastno in okusno pecivo, je še toliko boljše. Pripravite zvezdico z marmelado, navdušeni boste!
Zvezdica z marmelado (foto: Fala)
Zvezdica z marmelado (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testo:
½ kocke kvasa Fala
0,5 dl mleka
33 dag moke
10 dag sladke smetane
5 dag kislega testa
4 dag sladkorja
2 jajci
2 žlici olja
1 mala žlička soli

Nadev:
20 dag ribezove marmelade

jajce za premaz

Priprava:
Kvas Fala raztopimo v topli mešanici mleka in smetane. V posodo odmerimo sol, moko, sladkor, dodamo jajca, raztopljeni kvas in kislo testo. Če nimamo kislega testa, damo žlico moke manj.

Zamešamo testo in med mešanjem dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in začne testo odstopati od posode. Potem ga pokrijemo s folijo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na štiri enake dele in pustimo počivati nekaj minut. Nato vsak kos testa razvaljamo v obliko kroga – po potrebi malo obrežemo. Prvega položimo na pekač, ga premažemo z marmelado (bolje, da zunanji rob ne namažemo, preko položimo drugo plast testa, namažemo in ponavljamo do četrte plasti testa, ki je na vrhu. Na sredino kroga položimo kozarec in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Vsak izrezan del 3-4x zavrtimo okrog osi (vsak par v nasprotni smeri – en del v levo, drugega v desno) in konici oblikujemo v zaključek.

Oblikovano zvezdo premažemo s stepenim jajcem in jo damo še enkrat vzhajat. Čez približno dvajset minut jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno pol ure na 190 °C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.