E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

KUHALNICA: Zvezdica z marmelado

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: Fala | 9.12.2016
Praznični december je najlepši v krogu družine in prijateljev. Če pa na mizi zadiši še slastno in okusno pecivo, je še toliko boljše. Pripravite zvezdico z marmelado, navdušeni boste!
Zvezdica z marmelado (foto: Fala)
Zvezdica z marmelado (foto: Fala)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testo:
½ kocke kvasa Fala
0,5 dl mleka
33 dag moke
10 dag sladke smetane
5 dag kislega testa
4 dag sladkorja
2 jajci
2 žlici olja
1 mala žlička soli

Nadev:
20 dag ribezove marmelade

jajce za premaz

Priprava:
Kvas Fala raztopimo v topli mešanici mleka in smetane. V posodo odmerimo sol, moko, sladkor, dodamo jajca, raztopljeni kvas in kislo testo. Če nimamo kislega testa, damo žlico moke manj.

Zamešamo testo in med mešanjem dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in začne testo odstopati od posode. Potem ga pokrijemo s folijo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na štiri enake dele in pustimo počivati nekaj minut. Nato vsak kos testa razvaljamo v obliko kroga – po potrebi malo obrežemo. Prvega položimo na pekač, ga premažemo z marmelado (bolje, da zunanji rob ne namažemo, preko položimo drugo plast testa, namažemo in ponavljamo do četrte plasti testa, ki je na vrhu. Na sredino kroga položimo kozarec in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Vsak izrezan del 3-4x zavrtimo okrog osi (vsak par v nasprotni smeri – en del v levo, drugega v desno) in konici oblikujemo v zaključek.

Oblikovano zvezdo premažemo s stepenim jajcem in jo damo še enkrat vzhajat. Čez približno dvajset minut jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno pol ure na 190 °C.
Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado bo še posebej vš...

KUHALNICA: Preprosto borovničevo pecivo

Bi radi nekaj sladkega, a niste pri volji za dolgo in k...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

KUHALNICA: Veganske palačinke z meto

Palačinke z meto me spominjajo na otroštvo, ko je moja ...

KUHALNICA: Fižolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami me spomni na mojo babico. ...

Zdravilni bezeg: Najboljši recepti za okusne napitke in jedi

Zacvetel je bezeg, iz njegovih zdravilnih cvetov lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.