Katero grozdje je bolj zdravo, belo ali črno?

Ali veste katero grozdje je bolj zdravo, črno ali belo? Ste vedeli, da vsebuje mnogo zdravilnih snovi? Močne antioksidante, ki izboljšujejo zdravje in počutje …
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Grozdje je že stoletja znano kot zelo zdravilno, vsebuje mnogo mineralov, vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Zelo pozitivno deluje na naše zdravje in počutje.

Črno grozdje
Črno grozdje je izredno bogato z močnimi antioksidanti, ti vplivajo na naše zdravje. Še posebej pozitivno vplivajo na srce, ga krepijo, preprečujejo zgoščevanje krvi, krepijo srčno mišico, pospešujejo cirkulacijo, blažijo bolečine v črevesju in ga zdravijo.

Črno grozdje vsebuje tudi flavonide, beta karoten, magnezij, baker, kalcij, železo in vitamine C, K, E.

Belo grozdje
Tudi belo grozdje je zelo zdravilno, a nima toliko hranilnih snovi kot črno. Je pa dober izvor vitaminov A, C, K ter mineralov, kot sta kalcij in železo.

Belo grozdje rešuje težave s prebavo, jo ureja, preprečuje zaprtost, krepi tudi ledvice in preprečuje nastanek ledvičnih kamnov.

Obe vrsti grozdja sta zdravi, zato si ju le privoščite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ali ocvrta hrana povzroča anksioznost in depresijo? Tako kažejo študije

Znano je, da uživanje ocvrte hrane povečuje tveganje za...

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A b...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kremšnite v kozarcu

Kremšnita v kozarcu je preprosta, hitro pripravljena sl...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.