Katero grozdje je bolj zdravo, belo ali črno?

Ali veste katero grozdje je bolj zdravo, črno ali belo? Ste vedeli, da vsebuje mnogo zdravilnih snovi? Močne antioksidante, ki izboljšujejo zdravje in počutje …
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Grozdje je že stoletja znano kot zelo zdravilno, vsebuje mnogo mineralov, vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Zelo pozitivno deluje na naše zdravje in počutje.

Črno grozdje
Črno grozdje je izredno bogato z močnimi antioksidanti, ti vplivajo na naše zdravje. Še posebej pozitivno vplivajo na srce, ga krepijo, preprečujejo zgoščevanje krvi, krepijo srčno mišico, pospešujejo cirkulacijo, blažijo bolečine v črevesju in ga zdravijo.

Črno grozdje vsebuje tudi flavonide, beta karoten, magnezij, baker, kalcij, železo in vitamine C, K, E.

Belo grozdje
Tudi belo grozdje je zelo zdravilno, a nima toliko hranilnih snovi kot črno. Je pa dober izvor vitaminov A, C, K ter mineralov, kot sta kalcij in železo.

Belo grozdje rešuje težave s prebavo, jo ureja, preprečuje zaprtost, krepi tudi ledvice in preprečuje nastanek ledvičnih kamnov.

Obe vrsti grozdja sta zdravi, zato si ju le privoščite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.