Katero grozdje je bolj zdravo, belo ali črno?

Ali veste katero grozdje je bolj zdravo, črno ali belo? Ste vedeli, da vsebuje mnogo zdravilnih snovi? Močne antioksidante, ki izboljšujejo zdravje in počutje …
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Grozdje je že stoletja znano kot zelo zdravilno, vsebuje mnogo mineralov, vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Zelo pozitivno deluje na naše zdravje in počutje.

Črno grozdje
Črno grozdje je izredno bogato z močnimi antioksidanti, ti vplivajo na naše zdravje. Še posebej pozitivno vplivajo na srce, ga krepijo, preprečujejo zgoščevanje krvi, krepijo srčno mišico, pospešujejo cirkulacijo, blažijo bolečine v črevesju in ga zdravijo.

Črno grozdje vsebuje tudi flavonide, beta karoten, magnezij, baker, kalcij, železo in vitamine C, K, E.

Belo grozdje
Tudi belo grozdje je zelo zdravilno, a nima toliko hranilnih snovi kot črno. Je pa dober izvor vitaminov A, C, K ter mineralov, kot sta kalcij in železo.

Belo grozdje rešuje težave s prebavo, jo ureja, preprečuje zaprtost, krepi tudi ledvice in preprečuje nastanek ledvičnih kamnov.

Obe vrsti grozdja sta zdravi, zato si ju le privoščite.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

Katera vrtna opravila nas čakajo v mesecu marcu?

Dragi vrtičkarji, so vas že začeli srbeti prsti in koma...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.