Kontinentalna Hrvaška predstavila v Ljubljani najboljše iz svoje ponudbe

Inovativna in atraktivna ponudba turistične regije Osrednje Hrvaške predstavljena slovenski strokovni in medijski javnosti na poslovnem srečanju - Zeleno srce Hrvaške
Foto: Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji
Foto: Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Predstavništvo Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji je v sodelovanju s turistično regijo osrednje Hrvaške v ljubljanskem hotelu Slon organiziralo poslovni brunch – Srce zelene Hrvaške, na katerem so več kot 50 slovenskim turističnim strokovnjakom, novinarjem ter drugim pomembnim gostom predstavili bogato ponudbo te regije v srcu Hrvaške, ki jo sestavlja sedem županij.

Dogodku je s svojo udeležbo dal veljavo tudi Veleposlanik Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji, g. Boris Grigić, ki je ob tej priložnosti poudaril, da »so tovrstni dogodki od izjemnega pomena za predstavljanje delov Hrvaške, ki so manj znani ter izrazil prepričanje, da je vstop Hrvaške v Schengen avtohtono turistično ponudbo osrednje Hrvaške še bolj približal slovenskim gostom, ki so tudi letos med najštevilčnejšimi tujimi gosti na Hrvaškem. Verjamem, da se bo ta trend nadaljeval.«

Direktor Predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji, g. Bruno Bonifačić je na dogodku predstavil zadnja turistična gibanja ter smernice za nadaljnji razvoj hrvaškega turizma ter ob tem poudaril, da je eden izmed glavnih ciljev Predstavništva v Sloveniji promocija tistih delov Hrvaške, ki niso ob obali, a ponujajo izjemno zanimive vsebine skozi vse leto. Gre predvsem za kontinentalni in osrednji del Hrvaške, osrednjo Istro, Gorski Kotar in Liko, ter zaledje obmorskih regij od Zadra do Dubrovnika. »Zato smo izjemno zadovoljni, da smo lahko slovenski javnosti predstavili turistično regijo osrednje Hrvaške, ki združuje sedem lokalnih turističnih regij in ki je ob tej priložnosti predstavila vso bogastvo svoje turistične ponudbe v vseh segmentih - od možnosti za aktivni / outdoor turizem, eno in kulinarične scene do izjemne neokrnjene narave in bogate kulturne dediščine. Veseli me, da so se tudi tokrat na vabilo predstavništva HTS-a v Sloveniji odzvali številni predstavniki strokovne javnosti – novinarji, turistične agencije, touroperatorji, blogerji in vplivneži, kar potrjuje privlačnost ponudbe, ki smo jo predstavili, ter potencial hrvaške turistične ponudbe.«

Foto: Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji

Osrednja Hrvaška je destinacija, ki ponuja izjemno raznolikost in privlačnost za turiste vseh profilov. Kombinacija ohranjene narave, bogate kulturne dediščine, termalnega turizma, številnih možnosti za aktivne počitnice, avtohtone ekološke gastronomije in vrhunske enologije je tisto, kar to regijo postavlja na zemljevid počitniških destinacij, ki jih velja raziskati.

Na poslovnem brunchu je koordinatorka regije osrednje Hrvaške in direktorica Turistične skupnosti Zagrebške županije, ga. Ivana Alilović izpostavila, da osrednja Hrvaška, s svojo bogato kulturno dediščino, čudovitimi naravnimi lepotami in izjemno gastronomijo, privablja vedno več obiskovalcev z vsega sveta. »Tu se prepletata tradicija in inovacija, ustvarjata edinstveno vzdušje, ki pusti nepozaben vtis. Vstop Hrvaške v Schengensko območje predstavlja ključen korak k utrditvi turističnega sodelovanja med našimi državami. Odprte meje EU pa omogočajo popotnikom svobodno gibanje in lažji dostop do naših destinacij.«

Prek klasterja osrednje Hrvaške si prizadevajo spodbuditi sodelovanje med turističnimi subjekti, lokalnimi oblastmi in partnerji iz Slovenije, da bi ustvarili nepozabna doživetja za vse goste. Njihov cilj je skupno delo pri razvoju turistične infrastrukture, promociji kulturnih in naravnih bogastev ter ustvarjanju trajnostnih turističnih produktov. S tem je tudi povabila vse, da raziščejo ponudbo osrednja Hrvaške ter se pridružijo tej sodelovalni pobudi, ki bo prinesla koristi vsem vpletenim stranem. «Le skupaj lahko dosežemo spremembe!,« je zaključila.

TURISTIČNO LETO 2023

Dogodek je postregel tudi z zadnjimi statističnimi podatki, ki kažejo na še eno uspešno poslovno turistično leto, v katerem je Hrvaška izenačila rezultate iz leta 2019.

Slovenski turisti so v dosedanjem delu leta na Hrvaškem realizirali 1,5 milijona prihodov in 10,2 milijona nočitev, kar predstavlja 6-odstotno rast v prihodih in 5-odstotno v nočitvah v primerjavi z lanskim letom.

Značilno je tudi zvišanje turističnega prometa v kontinentalni Hrvaški, ki v primerjavi s prejšnjim letom beleži 15-odstotno rast, kar nakazuje naraščajočo priljubljenost Hrvaške tudi med slovenskimi turisti ter pomembnost promocije tako obmorskih kot tudi kontinentalnih destinacij.

 

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji Zeleno srce Hrvaške
Morda te zanima tudi:

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Če boste jedli to hrano, bodo vaši možgani, srce in ožilje za vedno zdravi

Študije kažejo, da je to tista hrana, ki podpira zdravj...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.