Kriza srednjih let ali duševna preobrazba?

Moji odnosi > Psihologija | piše: Helena Primic | 29.12.2023
Preverite sedem najpogostejših znakov, ki kažejo, da ste stopili na proces intenzivne dušne preobrazbe oziroma prebujenja. In da torej ne gre za krizo srednjih let in se vam ne meša.
Eden izmed znakov intenzivnega procesa duševne preobrazbe je povečana potreba po samoti. (Foto: Freepik.com)
Eden izmed znakov intenzivnega procesa duševne preobrazbe je povečana potreba po samoti. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ne samo čas korone, tudi Zemeljske vibracije nam vsem - tako energijsko bolj kot manj občutljivim - povzročajo veliko življenjskih pretresov in sprememb. Takšnih, ki smo si jih izbrali, pa tudi takšnih, ki bi jih raje prestavili na bolj ugoden čas.

Včasih pa se določenih procesov enostavno ne da zaustaviti. Še posebej, ko se začnemo bolj zavedati svojih dušnih potreb in stopimo na tako imenovano pot dušne preobrazbe.

So vsi ti simptomi le znaki krize srednjih let ali se zares prebuja moja duša?

Preverite sedem najpogostejših znakov, ki kažejo, da ste stopili na proces intenzivne dušne preobrazbe oziroma prebujenja. 

 

1) Kot da bi se vse začelo rušiti ...

Za to, da lahko dobimo prostor za nov dušni jaz in novo življenje na višji stopnji zavesti, je potrebno najprej odstraniti stare vzorce in okvirje delovanja. Zato je nujen del vsake duševne metamorfoze neke vrste sesutje sveta – ko imamo občutek, da se vse okrog nas ruši in enostavno več ne deluje, ne glede na to, kako zelo se trudimo in da je še pred nekaj tedni bilo vse ok.

Kot bi se nenadoma zbudili v popolnoma drugem svetu, ki ga ne obvladate in v katerem vam marsikaj ni všeč. V takšnem stanju vse, kar vam je bilo nekoč domače, vidite drugače – s povsem novimi duševnimi očmi. Ravno zato se duševni preobrazbi reče tudi prebujenje.

 

2) Zelo se poveča potreba po samoti

Ni važno, ali ste introvert ali ekstravert, v času duševne preobrazbe se potreba po samoti močno poveča. Na nek način se spremenite v bubo, ki potrebuje svoj kokon brez stikov z zunanjim svetom, da lahko dokonča svojo transformacijo v čudovitega metulja.

Zato sledite tej želji in poskrbite, da boste imeli dovolj časa zase – doma ali v naravi, ki je lahko v trenutkih duševne preobrazbe izjemna prijateljica in učiteljica. Prisluhnite živalim, objemite drevesa, zlijte se z naravo v eno in morda boste zaslišali ali vsaj začutili energijo bitij, ki presegajo materialni svet ter vam na poti duševnega razvoja lahko zelo pomagajo.

 

3) Kdo sploh sem in kaj je resnično?

Če znani svet nenadoma zagledamo z drugačnimi očmi, je seveda popolnoma logično, da začnemo v vse dvomiti in smo popolnoma zmedeni. Nič več se ne moremo nasloniti na prepričanja, vrednote in občutenja, ki so bila del našega bistva vse do sedaj.

Popolnoma nič nenavadnega ni, če se vam spremenijo tudi osebnostne lastnosti in navade, da recimo čez noč izgubite določen strah ali vam določena hrana, ki ste jo oboževali vse življenje, več ne diši. Ne ustrašite se, ni se vam zmešalo in niste nori, le nova oseba postajate.

 

4) Ozaveščanje življenjskih in transgeneracijskih ran

V procesu duševne preobrazbe boste s svojim novim pogledom nase in na življenje končno dojeli - predvsem pa začutili z vsemi svojimi celicami - določene boleče vzorce in življenjske lekcije, ki so se vam morda vlekle vse življenje. Pa tudi tiste transgerenracijske rane, ki se prenašajo iz roda v rod že vrsto generacij.

Ta življenjska spoznanja, ki vam bodo vašo preteklost in preteklost vaših prednikov pokazala v povsem novi luči, se bodo nenadoma odstrla tako jasno kot čisto nebo po nevihti. Morda ne boste mogli verjeti, kako to, da tega niste videli že prej, toda hkrati spoznali, da so bila potrebna vsa ta leta in vse te izkušnje, da ste danes točno tu, kjer ste.

 

5) Utrujenost in nove telesne bolečine

Čeprav se preobrazba dogaja na duševni ravni, pri njej sodeluje tudi telo, ki se mora »prestrukturirati« na vašo novo vibracijo. Zato se ne čudite, če boste prej utrujeni oziroma se vam bo včasih zdelo, da vas utruja točno določen odnos ali življenje samo.

Telo vam s takšnimi neprijetnimi znaki pomaga se posloviti od starega in se usmeriti na novo. Zato prisluhnite ne le intuiciji in globokim klicem duše, temveč opazujte tudi svoje telo, predvsem pa mu dajte dovolj počitka in časa, da se navadi na novega »stanovalca«.

 

6) Večja občutljivost in nižja toleranca za vse oblike neljubezni

Na višji frekvenci kot smo, bolj smo senzitivni tako na lastna kot tuja občutenja in dogajanja v svetu. Poleg tega, da zato bolje »čutimo« druge ter smo tako lažje empatični in ljubeči, postanemo tudi bolj občutljivi na vse prekoračitve osebnih meja ter vse oblike neljubezni in nasilja. Pa naj gre za fizično ali čustveno nasilje, nasilje do človeka ali živali in narave.

Morda boste zaradi večje občutljivosti težje prenašali gnečo in bili priča različnim krivicam, zaradi česar bo vaša želja po samoti samo še večja. Toda pri tem ne pozabite, da se je vaša občutljivost povečala tudi, ko gre za prijetne občutke – pa naj bo to doživljanje ljubezni, umetnosti ali povezanosti z naravo in vesoljem.

 

7) Naključja, sinhronicitete, "čudna srečanja" in občutenje višjih sil

V času duševne preobrazbe se nikar ne čudite, če boste imeli »čudna« srečanja z živalmi, če se bodo nenadoma začele kvariti električne naprave in bodo fizikalni signali »zmešani«. Vse to so energije, ki vam pomagajo stopiti na naslednjo razvojno stopnjo in s pomočjo katerih se lahko povežete s svojimi angeli – duševnimi vodniki.

Morda vas okolica ne bo vedno razumela, toda prisluhnite vsem tem znakom iz višjega sveta. Bodite odprti in ne pozabite, da v resnici ni naključij, temveč se vse dogaja z razlogom, ki vas pelje vse bliže vašemu svetemu dušnemu cilju.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

Metka Klevišar: NI HOTEL OBREMENJEVATI MAME

Že nekaj let se je zdravil zaradi raka, pa tega nikakor...

Metka Klevišar: IGNORIRAL JE SVOJEGA RAKA

Svojega raka je popolnoma ignoriral in živel, kot da ga...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Babičini triki za zdrave, krepke in sijoče lase

Preverite recepte za negovalne kure za lase, da bodo va...

Osebnostna rast: Kako se pogovarjate sami s sabo?

Odnos do samega sebe in vse notranje dialoge je veliko ...

Težave s spanjem: 5 najpogostejših vzrokov in rešitev

Težave s spanjem so lahko tudi znak katere od bolezni, ...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Ženski orgazem je popolnoma drugačen od moškega

Številni moški in ženske vaginalne krče na četrti ravni...

7 zdravstvenih razlogov ZA uživanje v seksu

Seks ni samo v užitek, ampak znanstveno dokazano izbolj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.