Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem!

V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laškega potekal festival GuštFest. Ulice Laškega bodo preplavile kulinarične dobrote, ki jih bodo za vse "guštne" ljudi pripravljali JRE chefi, na čelu katerih bo Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor Laško in Laščan, ki sodi med prvo deseterico naj slovenskih chefov.
Guštfest bo ponovno potekal v Laškem.
Guštfest bo ponovno potekal v Laškem.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kulinarika bo letos vsekakor nosilna tema GuštFesta. Kar 5 vrhunskih slovenskih chefov, ki jih združuje naziv članstva v združenju JRE, bo v soboto, 11. junija, v Laškem kreiralo vsak svojo »ulično jed«, pri čemer bodo pri kreiranju jedi črpali sestavine iz vrha kulinarične piramide Laškega.

 

Udeležbo na letošnjem GuštFestu so že potrdili sledeči uveljavljeni JRE chefi:

Uroš ŠTEFELIN, Hiša Linhart, Radovljica,  Marko MAGAJNE, Galerija okusov, Petrovče, Jakob PINTAR, TaBar, Ljubljana, Filip BREZNIK, Hiša Raduha. In kakopak domačin Marko PAVČNIK, restavracija Pavus – Grad Tabor Laško.

 

 

V ospredju bo kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško in lokalne dobrote, poleg razvajanja brbončic na osrednjem JRE trgu (Aškerčev trg)  in raziskovanja bližnjih uličic in trgov starega mestnega jedra Laškega, ki se bodo zgolj na ta dan preimenovale v Medeno, Nostalgično, Sladko in »Ta kratko« ulico pa bo ta dan v ospredju druženje. Druženje s prijatelji, pomenkovanje z znanci, vse to, kar žlahtni naša življenja. Prijetno popoldne bomo zaokrožili z napevi legendarnih Beatlov v izvedbi  Help! The Beatles tribute Band in se strinjali - bilo je res »guštno«.

 

Guštfest obljublja odlično kulinariko in spontano druženje z znanci in prijatelji, obljublja pa tudi pestro dogajanje. Veseli smo, da bodo dogajanje obogatila številna društva, ki delujejo v Laškem, nekatera tudi širše. Z nami bo Zveza Možnar, ki bo s številnimi aktivnostmi obujala spomin na življenje nekoč, ter mnoga druga društva ter posamezniki, ki bodo prispevala svoj mozaik k pestrosti »guštnega« dogajanja.

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

 

Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško, o Guštfestu pravi takole: »Po dveh letih premora smo izjemno veseli, da se Guštfest vrača. Ostaja zvest kulinariki tako vrhunskih chefov, ki jih povezuje znak kakovosti JRE, kot tudi številnih drugih lokalnih ponudnikov, ki delujejo pod kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško. Seveda bo Guštfest tudi to pot začinjen s ščepom nostalgije, bo pa letos še več kot to. Povezoval se bo z mladimi in obudil otroško razigranost ter krepil sodelovalni duh. V dopoldanskem delu bo namreč potekal tradicionalni brezplačni otroški festival Pisani balon, ki ga že 11. leto organizira društvo Šmocl, od 15. ure dalje pa pozornost prevzamejo vrhunski slovenski JRE chefi in njihova ulična hrana, pri pripravi katerih bodo vključili tudi sestavine, ki sodijo v vrh kulinarične piramide Laškega, kot so pivo, med, zelišča in pregreta smetana.«

 

Kulinarični kupon za jedi, ki jih bodo ustvarili JRE chefi, si lahko pravočasno rezervirate na spletni strani gustfest.si ali kupite v TIC-u Laško. Njihovo število je namreč omejeno. In če boste na Guštfest prišli s plačilno kartico in gotovino, vas že sedaj opozorimo, da ima GuštFest svojo denarno valuto. Razlog več, da se podate na Guštfest in podrobnosti raziščete kar sami.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.