Najboljši kruh iz posebnih vrst moke

Najboljši kruh iz posebnih vrst moke je spekla Marija Špitaler. Želela je poskusiti nekaj novega, zato se je odločila za beli kruh z dodatkom bazilike in sušenih paradižnikov.
(Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
(Foto: Nik Skerbis, Mediaspeed)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine

400 g bele moke

4 dcl tople vode

1 zavitek suhega kvasa Fala

1 mala žlička sladkorja

1 mala zvrhana žlička soli.

1 velika žlica olivnega olja

 

Priprava

Najprej sem si narezala baziliko in paradižnik.

V posodo sem dala toplo vodo, (samo 3,5 dcl, v ostale pol dcl sem zmešala sol in pustila na strani), kvas in žličko sladkorja. To sem malo pomešala in dodala moko, v katero sem prej vmešala narezano baziliko in paradižnik. Vse skupaj sem pomešala in pustila 15 minut v pokriti posodi. Nato sem dodala še preostalo vodo pomešano s soljo in testo prepogibala. Pustila stati  20 minut in dodala še olje. Zopet sem testo 4x preložila. Ta postopek sem ponovila še 3x na 20 minut.

Delovno površino sem dobro pomokala, stresla testo in ga oblikovala v hlebček, ter ga dala za 3/4 ure vzhajat v peharček. Med tem časom sem si segrela litoželezno posodo na 240C.

Ko je testo dovolj narastlo sem ga prestavila v razgreto pokrito posodo in ga vrnila v pečico za 35 minut. Po tem času pa sem posodo odkrila in pekla še 10 minut, vendar sem temperaturo znižala na 180C.

Pečen kruhek sem odložila na rešetko in komaj čakala, da ga sprobam.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.