Recept Lene Gospodinje: Slastna bučkina omleta (njami...)

Kmalu bo na vrtu polno bučk, iz katerih lahko pripravimo zares veliko okusnih in lahkih jedi. Z njimi ni veliko dela, priprava je preprosta, kar nam poleti pride še kako prav, saj je prevroče, da bi se dolgo sukali okoli štedilnika. To pa je recept za slastno bučkino omleto...
Foto: Lena Gospodinja
Foto: Lena Gospodinja
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ker so blagega okusa se zelo dobro ujamejo z drugimi sestavinami in začimbami, zato se jedi z bučkami težko naveličamo. Ne bo vam žal, če poskusite tudi nadevano bučkino omleto, ki je lahko samostojna jed s skledo zelene solate ali kot priloga drugim jedem. Dovolj jo bo za dva zelo lačna.

Potrebujemo:

550 g bučk

1 žličko soli

1 žlico oljčnega olja

1 jajce

100 g moke

1 in 1/2 žličke provansalskih zelišč

mleti črni poper

ščepec pimenta

1 do 2 žlici tekočine od odcejenih bučk

 in še:

5 rezin piščančjih prsi Slim & Fit

40 g sira (gaude)

Bučke naribamo (na isti strani kot ribamo jabolka za štrudl), posolimo in dobro premešamo. Pustimo jih stati 10 minut, nato jih ožamemo; tekočino prihranimo.

Ožete naribane bučke začinimo s provansalskimi zelišči, črnim poprom in pimentom. Dodamo jajce in premešamo. Zdaj vmešamo še moko. Če je masa zelo gosta, dodamo od 1 do 2 žlici prihranjene tekočine, ki je ostala pri ožemanju bučk.

V ponvi segrejemo oljčno olje, nato po ponvi (premer 20 cm) razporedimo polovico mase in jo pogladimo. Po vrhu razporedimo rezine piščančjih prsi, čeznje pa naribamo sir. Nato prekrijmo še s prihranjeno bučkino maso.

Pečemo na štedilniku pri srednji temperaturi. Prvih 12 minut naj bo ponev pokrita, nato ponev odkrijemo, omleto obrnemo (ponev lahko pokrijem z dovolj velikim krožnikom in jo obrnem, da pade omleta na krožnik, nato preložimo omleto s krožnika nazaj v ponev. Stran, ki je bila prej zgoraj naj bo zdaj spodaj.) Na drugi strani pečemo še približno 10 minut.

Omleta je odlična topla ali hladna.

Recept in fotografija: LenaGospodinja

Avtorica recepta je Lena Gospodinja.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi
Morda te zanima tudi:

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.