Nasvet za bujne in cvetoče cvetlice: zalivanje rož s kvasom (trik ambasadorke Jožice)

Tokrat iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen nasvet. Jožica je s svojo Facebook skupnostjo delila nasvet za bujne in cvetoče cvetlice. Preverite njen recept in trik v prispevku...
Če želite bujne cvetlice, jih poskusite zalivati s kvasom. (Foto: Freepik.com).
Če želite bujne cvetlice, jih poskusite zalivati s kvasom. (Foto: Freepik.com).
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete le kvas, vodo in dobro voljo.

Postopek:
1 kocko svežega kvasa raztopite v 10 litrih vode in pustite 1 dan. Za 5 litrov vode zadostuje 1/2 kocke kvasa. S tem zalijte rože vsak teden enkrat. Druge dni zalivajte s postano navadno vodo. Rože v notranjih prostorih zalije s kvasom le dvakrat letno. Rožam se razvije bolj močan koreninski sistem, odpornejše so na bolezni, listi pridobijo lepo zeleno barvo in bujnejše cvetove ter hitreje rastejo.

Želim vam veliko krasnega cvetja, naj vaše rožce dehtijo in še lepše cvetijo.

Iz Jožičine kuhinje cvetoč pozdrav.

PREBERITE TUDI: Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

3 ideje za doma izdelana božična darila

Božični prazniki bi morali biti čas miru, spokojnosti i...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (25.11 - 1.12. 2024)?

Energija bo umaknila dvome ter strahove in odplaknila n...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

TOP 3 evropske božične kulinarične uspešnice

Izbrskali smo božične recepte za tradicionalne angleške...

Naredimo sami: 4 ideje za božično ustvarjanje skupaj z vnuki

Zbrali smo nekaj idej, kaj v tem čarobnem decembru ustv...

Ko otroci odidejo od doma: 7 nasvetov, kako uživati v praznem gnezdu

Kako se uspešno soočiti z vsemi občutki, ki jih prinese...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.