Potrebujete le kvas, vodo in dobro voljo.
Postopek:
1 kocko svežega kvasa raztopite v 10 litrih vode in pustite 1 dan. Za 5 litrov vode zadostuje 1/2 kocke kvasa. S tem zalijte rože vsak teden enkrat. Druge dni zalivajte s postano navadno vodo. Rože v notranjih prostorih zalije s kvasom le dvakrat letno. Rožam se razvije bolj močan koreninski sistem, odpornejše so na bolezni, listi pridobijo lepo zeleno barvo in bujnejše cvetove ter hitreje rastejo.
Želim vam veliko krasnega cvetja, naj vaše rožce dehtijo in še lepše cvetijo.
Iz Jožičine kuhinje cvetoč pozdrav.
PREBERITE TUDI: Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.