Kako iz žajblja pripravite univerzalno domače čistilo?

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: K.M. | 15.9.2024
Žajbelj se lahko pohvali s številnimi zdravilnimi učinki. Tokrat pa vam predstavljamo univerzalno čistilo iz žajblja. Žajbelj namreč uničuje mikrobe, viruse in druge nečistoče.
Iz žajblja lahko pripravite močno čistilo. (Foto: Freepik.com)
Iz žajblja lahko pripravite močno čistilo. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekateri spletni viri celo navajajo, da čisti tudi zrak v prostoru (kadilo – sežiganje žajblja).

Kako pripravite čistilo iz žajblja?

Potrebovali boste:

Več listov žajblja
Beli kis
Izopropilni alkohol
Kapljico detergenta za posodo
Toplo vodo

Priprava: sveže žajbljeve liste stisnite in zmečkajte, da sprostijo olje in vonj. Nato liste položite v steklenico z razpršilom in prelijte s toplo vodo, kisom in alkoholom. Nato dodajte kapljico (samo kapljico) detergenta za pomivanje posode in vse skupaj pretresite. Dobili boste naravno in močno univerzalno čistilo.

Količina sestavin je odvisna od količine čistila, ki ga boste potrebovali. Primer: za manjšo količino čistila boste potrebovali dobro pest listov žajblja ter eno skodelico kisa in eno skodelico tolpe vode. Mešanici boste v tem primeru dodali polovico skodelice alkohola ter kapljico detergenta.

PREBERITE TUDI: MATERINA DUŠICA - "skromno" zelišče z bogatimi zdravilnimi učinki (uporaba, priprava, učinki)

Vir: https://www.ruralsprout.com/

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Žajbelj Naravno čistilo
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.