Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni, sočni in zlato zapečeni krompirjevi kroketi. Jih boste pripravili tudi vi?
Okusni in hrustljavi krompirjevi kroketi (foto: Jožica Ostrožnik)
Okusni in hrustljavi krompirjevi kroketi (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Iz Jožičine kuhinje je tokrat pridišalo po okusnih in hrustljavih krompirjevih kroketih. Ti so lahko samostojna jed, lahko pa jih ponudite poleg mesne ali zelenjavne omake. Enostaven recept vam bo všeč.

Zanje potrebujemo naslednje sestavine:

75 dkg krompirja
3 rumenjaki
2 žlici masla (raztopljenega)
5 do 7 žlic ostre moke
sol
mleti muškatni orešček
olje za cvrtje

Priprava:

1.korak

Neolupljen krompir skuham in čisto malo ohladim. Mlačnega olupim in naribam na drobno (kot hren).
Dodam raztopljeno maslo (lahko tudi kosmiče masla) in rumenjake, nato še ostro moko in po ščep soli in muškatnega oreščka.

2.korak 

Z rokami zamesim mehko testo. Če je potrebno, dodam še malo moke, da je testo toliko kompaktno, da ga lahko lepo oblikujem.
Oblikujem v valjčke oziroma krokete.

3.korak

V ponvi segrejem zadostno količino olja (kroketi naj bodo do 3/4 v olju) ter hrustljavo zapečem krokete. Olje naj bo dovolj vroče.Med peko ponev rahlo potresam, da se večina kroketov že samih obrne.
Pečene krokete odcedim na papirnih servetih.

Iz tega recepta boste dobili okrog 50 zapeljivo mehkih hrustavčkov.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskus...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

BEZEG – zdravilni vplivi, nabiranje in domača uporaba

Črni bezeg (Sambucus nigra) raste v obliki visokega grm...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.