Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni, sočni in zlato zapečeni krompirjevi kroketi. Jih boste pripravili tudi vi?
Okusni in hrustljavi krompirjevi kroketi (foto: Jožica Ostrožnik)
Okusni in hrustljavi krompirjevi kroketi (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Iz Jožičine kuhinje je tokrat pridišalo po okusnih in hrustljavih krompirjevih kroketih. Ti so lahko samostojna jed, lahko pa jih ponudite poleg mesne ali zelenjavne omake. Enostaven recept vam bo všeč.

Zanje potrebujemo naslednje sestavine:

75 dkg krompirja
3 rumenjaki
2 žlici masla (raztopljenega)
5 do 7 žlic ostre moke
sol
mleti muškatni orešček
olje za cvrtje

Priprava:

1.korak

Neolupljen krompir skuham in čisto malo ohladim. Mlačnega olupim in naribam na drobno (kot hren).
Dodam raztopljeno maslo (lahko tudi kosmiče masla) in rumenjake, nato še ostro moko in po ščep soli in muškatnega oreščka.

2.korak 

Z rokami zamesim mehko testo. Če je potrebno, dodam še malo moke, da je testo toliko kompaktno, da ga lahko lepo oblikujem.
Oblikujem v valjčke oziroma krokete.

3.korak

V ponvi segrejem zadostno količino olja (kroketi naj bodo do 3/4 v olju) ter hrustljavo zapečem krokete. Olje naj bo dovolj vroče.Med peko ponev rahlo potresam, da se večina kroketov že samih obrne.
Pečene krokete odcedim na papirnih servetih.

Iz tega recepta boste dobili okrog 50 zapeljivo mehkih hrustavčkov.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Vabilo na dan odprtih vrat posestva Trnulja

V sklopu projekta "Uvedba lokalne, ekološko pridelane p...

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ljubljanska vinska pot – že 15. junija!

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...

Ali ocvrta hrana povzroča anksioznost in depresijo? Tako kažejo študije

Znano je, da uživanje ocvrte hrane povečuje tveganje za...

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A b...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kremšnite v kozarcu

Kremšnita v kozarcu je preprosta, hitro pripravljena sl...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.