Pozor - tudi zdrava živila so lahko zelo škodljiva, če jih ne jeste pravilno!

Tudi zdrava živila niso vedno najboljša izbira. Sploh, če pretiravate v količini, z njimi lahko naredite svojemu zdravju več škode kot koristi!
Tudi zdrava hrana je lahko škodljiva, če je ne jeste pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Tudi zdrava hrana je lahko škodljiva, če je ne jeste pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tisti, ki prisegate le na zdravo prehrano, morate vedeti, da tudi ta ni vedno tako zelo zdrava. Če jo jeste v majhnih količinah, potem je – in če jo pripravljate pravilno. Med zdrava živila, pri katerih je potrebna pozornost, spadajo tudi:

Špinača
Ta rastlina je zdrava v majhnih količinah in surova. Ker vsebuje veliko oksalata, lahko pospešuje tvorbo ledvičnih kamnov.

Paradižnik
Tudi surov paradižnik je zdrav, a še bolj zdrav je, če ga skuhate. Kuhan namreč vsebuje še več likopena, to je snov, ki ščiti naše telo pred škodljivi vplivi, tudi pred rakom.

Konzerve tune
Konzervirane ribe so zdrave, a le v majhnih količinah. Vsebujejo namreč živo srebro. V večjih količinah je ta lahko nevaren, poškoduje lahko vid, sluh in povzroča bolečine v mišicah. Pojeste lahko maksimalno dve konzervi tedensko.

Soja
Gensko nespremenjena soja je zdrava. Ampak, ali ste vedeli, da je za naše telo tako težko prebavljiva, da je zdrava v zelo majhnih količinah. Nikakor pa ne more biti kot priloga, kaj šele glavna jed.

Brazilski oreščki
Brazilski oreščki so zdravi. A v zelo majhnih količinah, saj lahko zakisajo telo. V obroku zato pojejte največ tri, zraven pa surovo zeleno zelenjavo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.