Prešernov dan in pust v Centru Rog

Center Rog pripravlja prav poseben program v četrtek, 8. februarja in na pustno soboto 10. februarja. Dogodka sta odlična ideja za preživljanje prostega časa z vnuki. V centru Rog bodo tako ves dan 8. februarja potekale brezplačne delavnice in javna vodstva. Program bo namenjen tako otrokom kot tudi odraslim. Živahno pa bo tudi na pustno soboto, 10. februarja.
Kulinarična delavnica v centru Rog. (Foto: Domen Nan)
Kulinarična delavnica v centru Rog. (Foto: Domen Nan)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kreativni center Rog na Prešernov dan na široko odpira svoja vrata. Vsi, ki radi delajo z rokami in jih zanima, kako ideje pognati v izdelke, se lahko udeležijo številnih ustvarjalnih delavnic. Na sporedu bodo tudi vodeni ogledi same hiše, vseh devetih skupnostnih proizvodnih labov in fotografske razstave (za slednjo bo to zadnje javno vodstvo). Za vodene oglede predhodna prijava ni pogoj za udeležbo.

Popoldne, med 16. 00 in 18.00 uro odpirajo vrata tudi kreativni studii, kjer nastajajo trajnostni in družbeno koristni izdelki. Tam boste spoznali prvo generacijo ustvarjalk in ustvarjalcev, ki so na podlagi javnega razpisa v brezplačno projektno uporabo prejeli delovni prostor za razvoj svojih trajnostnih izdelkov. Pregled uporabnikov na tem linku.

URNIK DOGAJANJA

Četrtek, 8. FEBRUAR / Center Rog bo odprt od 9. do 18. ure:

Delavnice za otroke, od 11. do 13. urePRIJAVA

  • Izdelajmo eko voščenke iz odpadnega olja; zeleni lab
  • Za maškare bom … kurent!; izdelava pustne maske; tekstilni lab
  • Mali chefi v akciji; sladki ježki 1, 2, 3; kuharski lab
  • Spoznavamo 3D tisk; izdelajmo svetleče okraske za pusta

Delavnice za odrasle, od 15. do 18. ure /PRIJAVA

  • Izdelava obeska z žigosanimi Prešernovimi verzi; lab za nakit
  • Skleda – beseda; delavnica oblikovanja skled; keramičarski lab
  • Izdelaj družabno igro Quarto; lesarski lab
  • Ustvarjanje z železom; kovinski obešalnik za domov; kovinarski lab

Javna vodstva /PRIJAVA

  • Ob 11. in 15. uri – vodstvo po Centru Rog
  • Ob 16. uri – vodstvo po foto razstavi o preobrazbi Centra Rog z avtorjema Brankom Čeakom in Juretom Horvatom (zadnjič)
  • Od 16. do 18. ure – odprta vrata individualnih studiev in skupnega prostora Mladi Rog

Knjižnica Rog

Prešernov dan bo prešeren tudi v Knjižnici Rog, ki bo odprta od 9. do 14. ure. Obiskovalke in obiskovalci bodo poleg izposoje knjižničnega gradiva lahko ustvarjali s poezijo, izdelovali broške in izdelke iz papirja, se razgibali z igrami Active Floor, otroci pa bodo med policami lahko našli kakšno uganko o Prešernu. Vsem novim članom na ta dan podarjajo enoletno članstvo.

Ves dan bodo odprti tudi kavarna Specialka in drop-in kotički v steklenem prizidku.

***

URNIK DOGAJANJA NA PUSTNO SOBOTO

Sobota, 10. FEBRUAR / Na pustno soboto bo program med drugim posvečen ustvarjanju pustnih mask, v vhodni avli pa bodo v dopoldanskih urah delili tudi krofe – vsem obiskovalcem in obiskovalkam v pustnih maskah. Kot vsako soboto bo tudi tokrat na sporedu voden ogled hiše ob 11.00 uri.

Delavnice za otroke, od 11. do 13. urePRIJAVA

Graviranje kozarcev; ustvari personaliziran kozarec, steklarski lab

Delavnice za odrasle, od 15. do 18. ure /PRIJAVA

Bizon, žirafa ali zajec - ustvarjamo pustne maske; izdelava pustne maske; fablab

Nakit iz recikliranega srebra; ponovna uboraba starega srebra; lab za naki

Javna vodstva /PRIJAVA

Ob 11. uri – vodstvo po Centru Rog

Vabljeni!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Center Rog Pust Prešernov dan
Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.