RECEPT BRALKE: Polnjene paprike malce drugače

Imate radi polnjene paprike? Preberite recept, ki nam ga je poslala bralka in je primeren tudi za vse tiste, ki ne jedo mesa.
Zelenjavne polnjene paprike (foto: osebni arhiv bralke)
Zelenjavne polnjene paprike (foto: osebni arhiv bralke)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prejeli smo odličen recept za popolno zelenjavno kosilo, ki zelo prija, ni obremenilno za želodec in mešanica različnih zdravih okusov. Polnjene paprike brez mesa, po katerih lahko posežejo tudi vegetarijanci in vegani ter vsi tisti, ki ne jedo mesa.

»Na vrtu je zelenjave v izobilju in tudi zato so to najlepši dnevi v letu. Pogledaš na vrt, vzameš, kar je zrelo, uporabiš malce domišljije in že imaš okusno in skoraj brezplačno zdravo kosilo,« je zapisala naša bralka Tadeja.

Njen recept za zelenjavne polnjene paprike je sledeč:
Potrebovali boste zrele paprike in paradižnike, šop peteršilja, pol večje buče, sol in poper, malce bazilike, bio paradižnikovo mezgo, čebulo in riž.

Vzamete toliko pesti riža kot imate paprik. Za deset minut ga pokuhate v slani vodi, nato odcedite in počakate, da se malce ohladi.

Medtem z mešalnikom na drobno sesekljate peteršilj, eno čebulo in pet strokov česna.

Vzamete bučo, če je lupina trda, jo olupite, očistite semena in naribate na drobno.

Nato zmešate riž, bučo in sesekljane začimbe. Dosolite in dodate poper. Dobro premešate.

Izdolbete paprike in jih nadevate. Polagate v lonec.

Nato pripravite paradižnikovo omako. Zrele paradižnike operete, narežete, dodate malce vode in bio paradižnikovo mezgo ter s paličnim mešalnikom pasirate tako dolgo, da dobite gladko zmes. Če je pregosta, dodate še malce vode.

Paradižnikovo omako solite, poprate po okusu in dodate na drobno sesekljano baziliko. Nato prelijete čez paprike, naj jih popolnoma prekrije.

Kuhate približno eno uro na zmerni temperaturi.

Dober tek vam želim!

Imate tudi vi domač in preizkušen recept, ki bi ga želeli deliti z nami? Pošljite ga skupaj s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo.

Morda te zanima tudi:

ŠTEFKINE DOBROTE: Orehove solzice

V mesecu novembru vas bom razvajala z recepti za slastn...

ŠTEFKINE DOBROTE: Beljakov kolač

Morda nam ostanejo beljaki. Lahko jih zamrznemo in speč...

ŠTEFKINE DOBROTE: Rezina z aronijo

Aronija - čudež narave. Iz aronije skuham sok, marmela...

ŠTEFKINE DOBROTE: Jabolčni zavitek s skuto

Jabolka so zrela in naredimo si slasten jabolčni štrude...

ŠTEFKINE DOBROTE: Linške oči

Moja družina in prijatelji imajo najraje moje piškote L...

ŠTEFKINE DOBROTE: Pohorski lonec

Jurčki pridno rastejo in hitro se porodi ideja za odlič...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.