RECEPT BRALKE: Polnjene paprike malce drugače

Imate radi polnjene paprike? Preberite recept, ki nam ga je poslala bralka in je primeren tudi za vse tiste, ki ne jedo mesa.
Zelenjavne polnjene paprike (foto: osebni arhiv bralke)
Zelenjavne polnjene paprike (foto: osebni arhiv bralke)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prejeli smo odličen recept za popolno zelenjavno kosilo, ki zelo prija, ni obremenilno za želodec in mešanica različnih zdravih okusov. Polnjene paprike brez mesa, po katerih lahko posežejo tudi vegetarijanci in vegani ter vsi tisti, ki ne jedo mesa.

»Na vrtu je zelenjave v izobilju in tudi zato so to najlepši dnevi v letu. Pogledaš na vrt, vzameš, kar je zrelo, uporabiš malce domišljije in že imaš okusno in skoraj brezplačno zdravo kosilo,« je zapisala naša bralka Tadeja.

Njen recept za zelenjavne polnjene paprike je sledeč:
Potrebovali boste zrele paprike in paradižnike, šop peteršilja, pol večje buče, sol in poper, malce bazilike, bio paradižnikovo mezgo, čebulo in riž.

Vzamete toliko pesti riža kot imate paprik. Za deset minut ga pokuhate v slani vodi, nato odcedite in počakate, da se malce ohladi.

Medtem z mešalnikom na drobno sesekljate peteršilj, eno čebulo in pet strokov česna.

Vzamete bučo, če je lupina trda, jo olupite, očistite semena in naribate na drobno.

Nato zmešate riž, bučo in sesekljane začimbe. Dosolite in dodate poper. Dobro premešate.

Izdolbete paprike in jih nadevate. Polagate v lonec.

Nato pripravite paradižnikovo omako. Zrele paradižnike operete, narežete, dodate malce vode in bio paradižnikovo mezgo ter s paličnim mešalnikom pasirate tako dolgo, da dobite gladko zmes. Če je pregosta, dodate še malce vode.

Paradižnikovo omako solite, poprate po okusu in dodate na drobno sesekljano baziliko. Nato prelijete čez paprike, naj jih popolnoma prekrije.

Kuhate približno eno uro na zmerni temperaturi.

Dober tek vam želim!

Imate tudi vi domač in preizkušen recept, ki bi ga želeli deliti z nami? Pošljite ga skupaj s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.