KAJ POTREBUJETE?
SESTAVINE:
150 g kodrolistnega ohrovta ali pol glave zelja
Pol manjše cvetače
75 g mandljev
6 žlic oljčnega olja
60 g ribeza
2 žlički dijonske gorčice
Sok iz polovičke limone
Dve mladi čebuli, drobno narezane
PRIPRAVA:
Ohrovt (ali zelje) operemo in drobno nasekljamo (pomembno je, da je zares drobno nasekljano). Cvetačo narežemo na cvetove in blanširamo v ponvi z vrelo slano vodo 1-2 minuti. Odcedimo in narežemo na manjše koščke.
Nato pripravimo mandlje, ki jih grobo narežemo oz. sesekljamo in jih položimo v majhno ponev z oljčnim oljem. Rahlo segrejemo in jih pražimo nekaj sekund, vmes premešamo in pazimo, da se ne zažgejo. Odstavimo z ognja in v solatno skledo stresemo pražene oreščke in olivno olje.
Mandljem nato dodamo ribez, gorčico in limonin sok, začinimo z morsko soljo in sveže mletim črnim poprom ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu dodamo (dobro, a nežno vmešamo) še ohrovt ali zelje, cvetačo in mlado čebulo.
Postrezite s pečenim piščančjim filejem ali krompirjem.
Pa dober tek.
VIR: https://www.houseandgarden.co.uk/