Recept za goveji ragu:
1 dl olja
10 dag čebule
20 dag jušne zelenjave
5 dag slanine
1 kg mletega govejega mesa
sol in poper
1/4 l rdečega vina
1/2 l vode
3 stroke česna
1 lovorov list
noževa konica timijana
1 žlica paradižnikove mezge
3 dag moke
1 žlica smetane
PREBERITE TUDI: Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?
Na olju popražimo sesekljano čebulo, na kocke narezano zelenjavo in drobno zrezano slanino. Dodamo mleto meso in pražimo toliko časa, da meso zakrkne.
Dodamo sol in poper, prilijemo rdeče vino, dodamo lovorov list, strt česen in timijan. Počasi dušimo, ko se meso zmehča, dodamo paradižnikovo mezgo in smetanov podmet.
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.