Juha iz kopriv
Za pripravo okusne koprivne juhe, potrebujemo naslednje sestavine:
6 dkg masla
1 čebulo
dva krompirja
skodelico grobo sesekljanih svežih kopriv
pest ovsenih kosmičev
jušno zelenjavo
dve žlici kisle smetane
sol
Sesekljano čebulo in na kocke narezan krompir prepražimo na maslu, dolijemo vodo in dušimo do mehkega. Dodamo sesekljane koprive, zalijemo z vodo in dodamo jušno zelenjavo in ovsene kosmiče. Solimo in ko prevre, odstavimo in dodamo kislo smetano.
Za pripravo koprivne juhe so najboljši mladi vršički koprive, čeprav lahko uporabimo tudi starejše liste.
PREBERITE TUDI: Recept: Kremna špargljeva juha
Ocvrte koprive
Zelo mlade vršičke koprive povaljamo v testu za omlete in jih na hitro ocvremo. K cvrtju ponudimo mlado solato, ali pa ga uporabimo kot jušno zakuho.
Ocvrte koprive so zelo okusna jed. Najbolje je, če koprive za pripravo zeliščnih pripravkov ali za uporabo v kuhinji, gojimo doma. Kopriva dobro uspeva v bogati, dobro pognojeni zemlji.
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.