Recepti: Juha iz kopriv in ocvrte koprive

Surova kopriva ima neprijeten okus, a če jo skuhamo, ima podoben okus kot špinača. Zato jo v kuhinji najpogosteje pripravljamo kot špinačo in poleg ponudimo pire krompir. Vendar lahko s koprivo pripravljamo mnoge druge kulinarične dobrote.
Iz kopriv lahko naredite odlične jedi. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Iz kopriv lahko naredite odlične jedi. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Juha iz kopriv

Za pripravo okusne koprivne juhe, potrebujemo naslednje sestavine:

6 dkg masla
1 čebulo
dva krompirja
skodelico grobo sesekljanih svežih kopriv
pest ovsenih kosmičev
jušno zelenjavo
dve žlici kisle smetane
sol

Sesekljano čebulo in na kocke narezan krompir prepražimo na maslu, dolijemo vodo in dušimo do mehkega. Dodamo sesekljane koprive, zalijemo z vodo in dodamo jušno zelenjavo in ovsene kosmiče.  Solimo in ko prevre, odstavimo in dodamo kislo smetano.

Za pripravo koprivne juhe so najboljši mladi vršički koprive, čeprav lahko uporabimo tudi starejše liste.

PREBERITE TUDI: Recept: Kremna špargljeva juha

Ocvrte koprive

Zelo mlade vršičke koprive povaljamo v testu za omlete in jih na hitro ocvremo. K cvrtju ponudimo mlado solato, ali pa ga uporabimo kot jušno zakuho.

Ocvrte koprive so zelo okusna jed. Najbolje je, če koprive za pripravo zeliščnih pripravkov ali za uporabo v kuhinji, gojimo doma. Kopriva dobro uspeva v bogati, dobro pognojeni zemlji.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kopriva Juha iz kopriv Ocvrte koprive Recepti
Morda te zanima tudi:

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Poznate kanadski zlati koren? Ubija viruse in bakterije, uravna holesterol …

Ste že slišali za rastlino kanadski zlati koren? Gre za...

Kako se izogniti decembrskemu prenajedanju?

Preverite pet trikov, kako se izogniti decembrskemu pre...

100% naravni afrodiziaki, ki delujejo močneje kot viagra!

Ste vedeli, da muškatni orešček in klinčki znanstveno p...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recepti babic in dedkov: sirup iz čebule in medu proti prehladu

V spodnjem prispevku boste našli različne ideje in rece...

Prelisičite praznične (pre)grehe ...

Namesto, da se obremenjujete z občutki krivde za vsako ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.