Recepti: Juha iz kopriv in ocvrte koprive

Surova kopriva ima neprijeten okus, a če jo skuhamo, ima podoben okus kot špinača. Zato jo v kuhinji najpogosteje pripravljamo kot špinačo in poleg ponudimo pire krompir. Vendar lahko s koprivo pripravljamo mnoge druge kulinarične dobrote.
Iz kopriv lahko naredite odlične jedi. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Iz kopriv lahko naredite odlične jedi. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Juha iz kopriv

Za pripravo okusne koprivne juhe, potrebujemo naslednje sestavine:

6 dkg masla
1 čebulo
dva krompirja
skodelico grobo sesekljanih svežih kopriv
pest ovsenih kosmičev
jušno zelenjavo
dve žlici kisle smetane
sol

Sesekljano čebulo in na kocke narezan krompir prepražimo na maslu, dolijemo vodo in dušimo do mehkega. Dodamo sesekljane koprive, zalijemo z vodo in dodamo jušno zelenjavo in ovsene kosmiče.  Solimo in ko prevre, odstavimo in dodamo kislo smetano.

Za pripravo koprivne juhe so najboljši mladi vršički koprive, čeprav lahko uporabimo tudi starejše liste.

PREBERITE TUDI: Recept: Kremna špargljeva juha

Ocvrte koprive

Zelo mlade vršičke koprive povaljamo v testu za omlete in jih na hitro ocvremo. K cvrtju ponudimo mlado solato, ali pa ga uporabimo kot jušno zakuho.

Ocvrte koprive so zelo okusna jed. Najbolje je, če koprive za pripravo zeliščnih pripravkov ali za uporabo v kuhinji, gojimo doma. Kopriva dobro uspeva v bogati, dobro pognojeni zemlji.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kopriva Juha iz kopriv Ocvrte koprive Recepti
Morda te zanima tudi:

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Intervju (o razstrupljanju telesa): “Rešitev niso detox zeli, zvarki in zeoliti"

"Slabo počutje na “detoxu” največkrat ni posledica tega...

Če boste jedli to hrano, bodo vaši možgani, srce in ožilje za vedno zdravi

Študije kažejo, da je to tista hrana, ki podpira zdravj...

ŠENTJANŽEVKA - »naravni antidepresiv«: uporaba, učinki in nabiranje

Morda je šentjanževka v današnjem času najbolj znana ko...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.