Recepti iz Jožičine kuhinje: Makovi piškoti s kavno čokolado

Iz Jožičine kuhinje prihaja še en slasten recept: makovi piškoti s kavno čokolado. S piškoti boste navdušili tudi vaše goste.
Slastni makovi piškoti. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Slastni makovi piškoti. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za testo:
26 dkg masla
20 dkg sladkorja v prahu
2 jajci
40 dkg gladke bele moke
10 dkg mletega maka
1 pecilni prašek

Za polnjenje:
15 dkg čokolade z okusom kave s smetano
2 dkg masla
1/2 dcl sladke smetane za stepanje (tekoče)

Izdelava testa:
Vse sestavine zamesimo v gladko testo, zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj 2 uri. Ohlajeno testo razrežemo na manjše kose, vsak kos pred valjanjem na hitro pregnetemo (to naredimo, da se nam testo ne trga),razvaljamo na debelino 2 mm, izrežemo piškote. Polovica piškotov naj bo z luknjo, polovica pa brez.
Polagamo jih na namaščen pekač. Pečemo v klasični pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj, čas peke je 7 minut.

Polnjenje:
Tekočo smetano segrejemo (to že vemo, da ne sme zavreti), dodamo maslo in nalomljeno čokolado, vse skupaj nato mešamo v vodni kopeli, da postane čokolada gosto tekoča, biti mora gladka.
Nato jo ohladimo toliko, da jo lahko damo v pvc vrečko, odrežemo konico vrečke in temeljito napolnimo piškote brez lukenj, jaz oblivam kar z džezvico (to delajte na pekaču...je najmanj packanja), pokrijte s piškoti, ki imajo luknje.

PRIPIS: sama sem uporabila čokolado z okusom kave s smetano.
Lahko pa polnite izključno z belo čokolado, ali s temno čokolado...
Celi mak lahko zmeljete kar v kavnem mlinčku.

NASVET: sama testa ne dam v hladilnik, zdaj je zunaj še hladno, zato ga dam kar na okensko polico. Saj veste kako je, ko ti pridejo kriminalisti delat hišno preiskavo, ti najprej glavo porinejo v hladilnik, droga pa ni poceni.

Iz Jožičine kuhinje en hujskaški pozdrav.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Makovi piškoti Recepti
Morda te zanima tudi:

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.