Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da tortilij in takosov z mesom niso prvič pripravili v Mehiki?
Testenine so prvič postavili na mizo na Kitajskem. (foto: www.sxc.hu)
Testenine so prvič postavili na mizo na Kitajskem. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Anketa, ki so jo opravili po britanskih ulicah med več kot tisočimi, je pokazala, da v večini primerov ne vemo, iz kje izhaja določena hrana. Ste vedeli, da čili ne prihaja iz Mehike? Kar tri četrtine vprašanih je odgovorilo, da je njegov izvor Mehika. Le nekaj jih je odgovorilo pravilno: Čili prihaja iz Amerike.

Na vprašanje, iz kje izvira pomfrit, je kar 90 odstotkov vprašanih odgovorilo, da iz Francije. Pravilni odgovor pa je Belgija. Originalna sirova torta prihaja iz Grčije. Prav tako pa so Grki pripravili prvo lazanjo, čeprav se večini zdi, da so njeni prvotni kuharji Italijani. Zanimivo pa je, da tudi testenine ne prihajajo iz Italije, njihova država je Kitajska. Takosi in tortilije, ki jih danes največkrat zasledimo na jedilnih listih mehiških restavracij pa prvotno prihajajo iz Združenih držav Amerike.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.