Takole jih lahko vložite:
izberite zdrave sadeže, jih operite in naložite v kozarec, dodajte 2 žlici sladkorja in zaprite s pokrovom.
Vode ni potrebno nalivati v kozarec, ker češnje spustijo dovolj lastnega soka in ne delajte si skrbi, da bi se pokvarile, le še bolj okusne in dobre bodo tudi, če bo zgledalo, da so na suhem!!
Kozarce naložite v lonec z vodo (do 3/4 kozarca) in segrevajte do vrenja. Ko zavre, kuhajte še 10 minut. Pustite v pokritem loncu, da se kozarci ohladijo, nato jih poberite ven. Če delate več, pa kozarce takoj poberite ven in jih ohlajajte pod odejo. Po enakem receptu lahko v jesenskem času vložite tudi slive. Tako boste v zimskem času odprli kozarec zdravja.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.