Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrizek ob vrčku hladnega piva ali vina, še boljša ideja za otroške rojstnodnevne zabave in tudi, če vas preseneti nepričakovan obisk...
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Rabili boste le 15 minut za pripravo in dobrih 20 minut za peko.

Le še skleda sezonske solate (pri meni je bil danes mlad stročji fižol v družbi s paradižnikom, pramemi paprike, nekaj nalistanimi in neolupljenimi kumarami, čebulo, bučnim oljem, kisom, soljo, poprom) in zmaga bo vaša.

Sestavine:
15 kom čevapčičev (cca slabega 1/2 kg)
27,5 dkg razvaljanega listnatega testa
10 dkg Abc namaza (kajmaka, philadelfije, mascarponeja...)
1 drobno jajce + par kapljic olja (ali vode)

Priprava:
Najprej vklopite pečico na 200 stopinj. Razvaljano listnato testo razrežite na kvadrate s stranico 8 cm (dobili boste 15 kvadratov).
Na vsak kvadrat dajte najprej dobre 1/2 žličke namaza, na namaz rahlo pritisnite čevap, nato dva vogala nasprotnih si stranic listnatega testa premažite z razžvrkljanim jajcem in ju preklopite preko čevapa, testo malce s prsti pritisnite, da se bo lepo zlepilo in se pri peki ne bo odpiralo. Ko boste oblekli v srajčke vse čevape, jih le še premažite s preostankom jajčka ter potisnite v segreto pečico. Na dno pečice pa postavite eno skodelico vode, približno 1l da se bo med peko ustvarila para, pri tem se bo testo lepo dvigovalo, čevapi pa bodo ostali sočni.
Pecite 20 - 23 minut, do zlatorjave barve.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

NASVET: če želite lahko premazane čevape posipate s sezamom ali makom. Fino se poda zraven kakšna pomaka, npr; lonček navadnega jogurta, 3 žlice kremnega sira, malo česna v prahu, sol, poper po okusu, nastrižen drobnjak in z žlico premešati. Ne pozabite na ajvar itd.

NAMIG: čevape lahko predhodno ovijete v rezino slanine, vendar jih morate v tem primeru pred zavijanjem v testo, na hitro popeči na ponvi z malo maščobe, ravno toliko, da slanina malo zakrkne.
Testo lahko pred polaganjem čevapov nanj, na tanko premažete tudi z malo ajvarja. Namesto namaza pod čevapom pride v poštev rezina sira...

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.