Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrizek ob vrčku hladnega piva ali vina, še boljša ideja za otroške rojstnodnevne zabave in tudi, če vas preseneti nepričakovan obisk...
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Rabili boste le 15 minut za pripravo in dobrih 20 minut za peko.

Le še skleda sezonske solate (pri meni je bil danes mlad stročji fižol v družbi s paradižnikom, pramemi paprike, nekaj nalistanimi in neolupljenimi kumarami, čebulo, bučnim oljem, kisom, soljo, poprom) in zmaga bo vaša.

Sestavine:
15 kom čevapčičev (cca slabega 1/2 kg)
27,5 dkg razvaljanega listnatega testa
10 dkg Abc namaza (kajmaka, philadelfije, mascarponeja...)
1 drobno jajce + par kapljic olja (ali vode)

Priprava:
Najprej vklopite pečico na 200 stopinj. Razvaljano listnato testo razrežite na kvadrate s stranico 8 cm (dobili boste 15 kvadratov).
Na vsak kvadrat dajte najprej dobre 1/2 žličke namaza, na namaz rahlo pritisnite čevap, nato dva vogala nasprotnih si stranic listnatega testa premažite z razžvrkljanim jajcem in ju preklopite preko čevapa, testo malce s prsti pritisnite, da se bo lepo zlepilo in se pri peki ne bo odpiralo. Ko boste oblekli v srajčke vse čevape, jih le še premažite s preostankom jajčka ter potisnite v segreto pečico. Na dno pečice pa postavite eno skodelico vode, približno 1l da se bo med peko ustvarila para, pri tem se bo testo lepo dvigovalo, čevapi pa bodo ostali sočni.
Pecite 20 - 23 minut, do zlatorjave barve.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

NASVET: če želite lahko premazane čevape posipate s sezamom ali makom. Fino se poda zraven kakšna pomaka, npr; lonček navadnega jogurta, 3 žlice kremnega sira, malo česna v prahu, sol, poper po okusu, nastrižen drobnjak in z žlico premešati. Ne pozabite na ajvar itd.

NAMIG: čevape lahko predhodno ovijete v rezino slanine, vendar jih morate v tem primeru pred zavijanjem v testo, na hitro popeči na ponvi z malo maščobe, ravno toliko, da slanina malo zakrkne.
Testo lahko pred polaganjem čevapov nanj, na tanko premažete tudi z malo ajvarja. Namesto namaza pod čevapom pride v poštev rezina sira...

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Si želite mehko, dišeče in dobro pekovsko pecivo? Pote...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasul...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.