Limona popestri jedi. Nepogrešljiva je na mesu, uporabljate jo lahko namesto kisa in z njo začinite solato, izboljša okus jedem, dodate jo lahko že med peko. Prav tako je nepogrešljiva med peko rib, izboljša okus ocvrtemu mesu. Če jo boste dodali pečenki med pečenjem, bo meso bolj mehko in še okusnejše.
Če jeste mastno hrano, hrano, ki se jo je z rokami, kot so na primer školjke, si boste ob koncu lahko z rezino limone očistili prste.
Ker ima mnoge zdravilne lastnosti, strokovnjaki priporočajo, da dan začnete s kozarcem mlačne vode, v katerega ste dodali pol limone. O tem, zakaj je tak napitek tako zelo zdrav, si lahko preberete
TUKAJ. Prav tako, kot je nepogrešljiva pri kuhanju in peki, pa jo lahko uporabljate tudi za čiščenje. Limonin sok nanesite na umazane površine in očistite. Z njo lahko čistite kuhinjske pulte, razkužite lesene deske za rezanje, lesene pripomočke, ki jih uporabljate pri kuhi. Če jo boste zmešali z vodo in kisom, boste dobili odlično čistilo za ogledala in okna. Z njo lahko očistite tudi ploščice, umivalnik, mizo in ostalo. Limona čisti, obenem pa tudi razkužuje.
Uporabite jo lahko tudi za čiščenje mikrovalovne pečice, z njo spet pobelite perilo ali iz njega odstranite madež.
Limonin sok pomaga tudi proti mastnim lasem in za beljenje dlačic po obrazu.