Zakaj jemo, četudi nismo lačni?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 20.12.2022
Včasih se trebuh oglaša četudi hrane ne potrebujete. Zakaj do tega prihaja in kakšni so vzroki, da občutek lakote prihaja četudi ne potrebujete hrane, preberite v prispevku.
Če gledate fotografije hrane, postanete lačni. (Foto: Freepik.com)
Če gledate fotografije hrane, postanete lačni. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Dehidracija
Če ne pijete dovolj tekočine, se lahko pojavi glavobol ali pa čutite občutek lakote. Zato je prav, da vedno, kadar menite, da niste lačni in se vaš želodec kljub temu oglaša, popijete kozarec vode.

Gledate fotografije hrane, berete recepte?
Če kar naprej gledate fotografije hrane ali berete recepte o tem, kako se kakšna jed pripravi, boste kaj kmalu občutili lakoto. Fotografije v možganih aktivirajo center za lakoto in ta se pojavi, četudi ni čas za hrano.

Premalo spanja
Če telo nima dovolj spanja, potrebuje druge vire, kjer lahko črpa dodatno energijo. To največkrat dobi v hrani.

Preveč sladkorja
Sladkor povzroča lakoto. Ko zaužijete jed, ki vsebuje veliko sladkorja, se raven sladkorja v organizmu hitro dvigne, a tudi hitro pade. In ko se zgodi slednje, se želodec spet prične oglašati, saj možgani želijo še več sladkorja.

Alkohol
Pitje alkohola povzroča lakoto. Sploh, če je alkohola preveč. Takrat boste občutili volčjo lakoto, organizem zahteva mastne, slane ali sladke jedi, saj te vežejo alkohol nase in ga zato telo lažje prebavi.

Gledanje televizije
Če jeste med gledanjem televizije, se boste na to kaj kmalu navadili. In vedno, ko boste želeli pogledati kako oddajo ali film, se bo pričel oglašati želodec.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.