Že mnogo let je šipek poznan kot zdravilen plod, ki ga največkrat uporabljamo kot topel napitek, torej čaj. Nove raziskave pa so pokazale, kako zelo koristen je. Poleg mnogih dobrih lastnosti boste z njim uspešno znižali previsok krvni tlak in krepili srce.
Šipek so nekoč nabirali že naši predniki, ga kuhali v čaju, iz njega pa znali izdelati tudi zelo okusno in zdravilno marmelado. Vedeli so, da je zdravilen, da vsebuje veliko vitamina C, ta pa uspešno ščiti pred gripo in prehladom ter krepi imunski sistem.
Poleg tega pa je odličen tudi kot pomoč pri hujšanju, saj pomaga odvajati odvečno vodo iz telesa, pomaga pri hitrejši izgubi odvečnih kilogramov ter čisti in krepi ledvice.
Nove raziskave so dokazale tudi, da lahko šipek zdravi oziroma lajša bolečine in težave pri artritisu. Prav tako pomaga pri hudi driski, napihnjenosti, krepi črevesje.
Priporoča se ga tudi ljudem, ki imajo težave s peskom ali ledvičnimi kamni.
Zaradi kiselkastega okusa je blagodejen tudi ob povišani telesni temperaturi, zdravi revmo.
Šipkova marmelada je polna vitamina C, zato je odlična še posebej v zimskem času.
Več kot dovolj razlogov, da si že danes pripravite šipkov čaj!