Znani najboljši kruhi natečaja Naj Fala kruh 2023

Kruh je več kot le hrana. Vonj po sveže pečenem kruhu v nas vzbudi občutke topline in domačnosti ter prebudi tudi marsikatere spomine. Občutke topline in domačnosti pa je vzbudil tudi sobotni dogodek Naj Fala kruh, na katerem so se zbrali številni ljubitelji peke kruha in kvašenega peciva in na katerem so med doma spečenimi kruhi izbrali najboljše
Tekmovalni kruhi.  Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed
Tekmovalni kruhi. Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Dogodek, ki je namenjen predvsem promociji peke kruha, ohranjanju in prenašanju tradicije na nove generacije ter druženju, je povezoval zabavni Robert Petan, ki je poskrbel tudi za glasbeno popestritev in posebej za ta dogodek spesnil pesem o kvasu Fala.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali, Leonarda Kramar, razvojna tehnologinja v podjetju Žito, Urška Fartelj, avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno, Mirjam Kavčič, velika ljubiteljica in mojstrica peke kruha in kvašenega peciva, in Marko Pulko, izvršni direktor podjetja Lesaffre Slovenija, je med vsemi prijavljenimi kruhi izbrala le 3 najboljše, ki so vsak v svoji kategoriji prejeli naziv Naj Fala Kruh 2023.

Nekateri prisegajo na klasiko

Že tretje leto zapored je najboljši pšenični kruh spekla gospa Antonija Plešec, ki je povedala, da peče kruh vsak dan. »Izjemoma kak dan ne. Kadar se mudi, ga pečem po krajšem postopku, večinoma in najboljše pa je po dolgem postopku.« V kategoriji mešanih kruhov je slavila Božica Bergant, ki ji je več kot uspel pirin mešani kruh. Za pirinega se je odločila, da ne bo vedno pekla samo kruha iz bele moke. Kot je povedala, pri kruhu ne eksperimentira, ampak prisega na klasiko.

Odlična kombinacija sta tudi česen in peteršilj

Za najboljši kruh posebne vrste je komisija izbrala beli kruh s česnom in peteršiljem, ki ga je spekla Marija Špitaler. Zaupala nam je, da je vstala že ob dveh zjutraj, da je bil kruh, ki ga je prinesla, še čisto svež. Povedala je še, da je prava ambasadorka Fala Slončka, saj je za peko in sodelovanje na natečaju navdušila tudi prijateljice.

Svojega favorita so izbrali tudi obiskovalci. Po njihovi oceni je najboljši kruh spekla Daniela Ogris, ki je letos sodelovala prvič, a kot je zagotovila, nikakor ne zadnjič. Spekla je beli kruh s posušenimi paradižniki, česnom, peteršiljem in olivnim oljem.

Dobrodelna nota dogodka

Vsem tekmovalcem je čestital tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala. Podjetje Žito, ki je bilo kot partner dogodka, je vsem tekmovalcem podarilo vrečko z nekaterimi njihovimi izdelki, zmagovalke pa so prejele še bon za 150 eurov, ki ga je podaril Lesaffre Slovenija. Tudi letos pa so tekmovalne kruhe podarili društvu Hrana za življenje (Food for Life), ki jih je razdelilo med socialno ogrožene družine.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naj Fala kruh 2023
Morda te zanima tudi:

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."

Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi d...

Tradicionalne velikonočne jedi za žegen in njihova simbolika

Ko pripravljamo hrano za tradicionalni velikonočni blag...

Štafeta semen 2024 – povabilo k sodelovanju

Sodelujoči v vseslovenskem gibanju Oskrbimo Slovenija –...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Recepti: Mesne Velikonočne jedi

Brez šunke si Velike noči ne predstavljamo, vendar ima ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.