Znani najboljši kruhi natečaja Naj Fala kruh 2023

Kruh je več kot le hrana. Vonj po sveže pečenem kruhu v nas vzbudi občutke topline in domačnosti ter prebudi tudi marsikatere spomine. Občutke topline in domačnosti pa je vzbudil tudi sobotni dogodek Naj Fala kruh, na katerem so se zbrali številni ljubitelji peke kruha in kvašenega peciva in na katerem so med doma spečenimi kruhi izbrali najboljše
Tekmovalni kruhi.  Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed
Tekmovalni kruhi. Foto: Sandi Fišer, Mediaspeed
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Dogodek, ki je namenjen predvsem promociji peke kruha, ohranjanju in prenašanju tradicije na nove generacije ter druženju, je povezoval zabavni Robert Petan, ki je poskrbel tudi za glasbeno popestritev in posebej za ta dogodek spesnil pesem o kvasu Fala.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali, Leonarda Kramar, razvojna tehnologinja v podjetju Žito, Urška Fartelj, avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno, Mirjam Kavčič, velika ljubiteljica in mojstrica peke kruha in kvašenega peciva, in Marko Pulko, izvršni direktor podjetja Lesaffre Slovenija, je med vsemi prijavljenimi kruhi izbrala le 3 najboljše, ki so vsak v svoji kategoriji prejeli naziv Naj Fala Kruh 2023.

Nekateri prisegajo na klasiko

Že tretje leto zapored je najboljši pšenični kruh spekla gospa Antonija Plešec, ki je povedala, da peče kruh vsak dan. »Izjemoma kak dan ne. Kadar se mudi, ga pečem po krajšem postopku, večinoma in najboljše pa je po dolgem postopku.« V kategoriji mešanih kruhov je slavila Božica Bergant, ki ji je več kot uspel pirin mešani kruh. Za pirinega se je odločila, da ne bo vedno pekla samo kruha iz bele moke. Kot je povedala, pri kruhu ne eksperimentira, ampak prisega na klasiko.

Odlična kombinacija sta tudi česen in peteršilj

Za najboljši kruh posebne vrste je komisija izbrala beli kruh s česnom in peteršiljem, ki ga je spekla Marija Špitaler. Zaupala nam je, da je vstala že ob dveh zjutraj, da je bil kruh, ki ga je prinesla, še čisto svež. Povedala je še, da je prava ambasadorka Fala Slončka, saj je za peko in sodelovanje na natečaju navdušila tudi prijateljice.

Svojega favorita so izbrali tudi obiskovalci. Po njihovi oceni je najboljši kruh spekla Daniela Ogris, ki je letos sodelovala prvič, a kot je zagotovila, nikakor ne zadnjič. Spekla je beli kruh s posušenimi paradižniki, česnom, peteršiljem in olivnim oljem.

Dobrodelna nota dogodka

Vsem tekmovalcem je čestital tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala. Podjetje Žito, ki je bilo kot partner dogodka, je vsem tekmovalcem podarilo vrečko z nekaterimi njihovimi izdelki, zmagovalke pa so prejele še bon za 150 eurov, ki ga je podaril Lesaffre Slovenija. Tudi letos pa so tekmovalne kruhe podarili društvu Hrana za življenje (Food for Life), ki jih je razdelilo med socialno ogrožene družine.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naj Fala kruh 2023
Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.