Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flancate z jogurtom.
Kvašeni flancati (foto: Jožica ostrožnik)
Kvašeni flancati (foto: Jožica ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

80 dkg gladke bele moke
1 kocko svežega kvasa (42 gr)
1.25 dcl mlačnega mleka
1 navadni čvrsti jogurt (18 dkg)
10 dkg sladkorja
2 vaninil sladkorja
1 pecilni prašek
4 rumenjaki
5 žlic ruma
3 dkg masla
1 čajna žlička soli (slaba)
nekaj kapljic vanilijeve arome
nastrgana limonina lupinica

Izdelava:

Nad soparo stepajte rumenjake, sladkor in vanili sladkor.

Kvas raztopite v mlačnem mleku.

V skledo za mesenje odmerite sol, dodajte moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilijevo aromo in limonino lupinico ter zamesite kvašeno testo (mešajte čim dlje, da bo testo bolj fino), med mešanjem dodajte še zmehčano maslo.

Zadnjih 10 minut mešajte na višji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga med prsti..

Pokrito naj vzhaja 1 uro (če želite, testo lahko še enkrat premesite in ponovno vzhajate).

Vzhajano testo stresite na pomokan prt in z občutkom razvaljajte na debelino 1.5 cm, razrežite na pravokotnike, vanje zarežite eno diagonalno črto in jih zložite na pomokano krpo, pokrijte in maksimalno vzhajajte do 1 ure.

Ocvrite v vročem olju, najprej z zgornjo stranjo navzdol in pokrijte.Ko na prvi strani lepo dobijo barvo, jih obrnite in ocvrite še na drugi strani brez pokrovke.

Dobili boste približno 20 nemastnih, puhastih in lahkih flancatov.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...

Iz Jožičine kuhinje: Kisanje repe v kozarcih

Ste vedeli, da lahko pripravite odlično kislo repo na z...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.