Prelite so s kremo iz kokosovega mleka in začimb kot sta kardamom ter vanilija v prahu. Za sladek okus sem dodala še rižev sirup.
Pečene hruške so res omamno dobre in ko so bile pečene je bil vonj po kardamomu še močnejši. Naredite si za sladico malo drugačne pečene hruške, v katerih bodo uživali tudi vegani in pravi sladkosnedi.
Kardamom si večkrat vključite v prehrano, saj je zelo zdrav. Največkrat vam bo pomagal, če imate težave z prebavo ter z napetim trebuhom. Moja mami priporoča, da se semena kardamoma zgrize po jedi, da se hrana lažje prebavi. Karadamom je pa tudi odličen proti depresiji.
Sestavine za pečene hruške s kardamomom za 2 osebi:
- 1 hruška
- 100 ml kokosovega mleka
- 1 žlička limoninega soka
- pol žličke vanilje v prahu
- pol žličke kardamoma
- 1 žlica riževa sirupa (ali drugo sladilo po želji)
Za dekoracijo:
- pest mandljevih lističev
- pol žličke cimeta
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica
Kako pripravim pečene hruške s kardamomom:
Najprej operem in obrišem hruško ter jo razpolovim. Pečke odstranim z nožem. Hruško še malo izdolbem z žličko. Kar ostane, lahko porabite za smoothie ali daste v kompot. Seveda pa lahko pojeste tudi kar tako. Polovici hruške položim na pekač, tako kot prikazuje slika. Limono ožamem in prihranim sok. V posodi zmešam kokosovo mleko, limonin sok, kardamom, vanilijo v prahu ter rižev sirup. Z maso napolnim hruške, kar ostane, polijem po pekaču.
Opomba avtorice: Pekača ni potrebno predhodno namastiti, če pa želite oz. je vaš pekač takšen, da se nanj rado prime, ga lahko pred tem namažete z maščobo ali pa vanj položite papir za peko.
Hruške pečem 30 minut v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 180 °C.
Pečene hruške potresem še z mandljevimi lističi ter cimetom in postrežem.
Zdravo sladkanje vam želim!
Še več okusnih receptov najdete tukaj.