KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške, zato sem se odločila, da jih naredim malo drugače in po svojem okusu.
Pečene hruške nekoliko drugače (Foto: Oblizniprste.si)
Pečene hruške nekoliko drugače (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prelite so s kremo iz kokosovega mleka in začimb kot sta kardamom ter vanilija v prahu. Za sladek okus sem dodala še rižev sirup.

Pečene hruške so res omamno dobre in ko so bile pečene je bil vonj po kardamomu še močnejši. Naredite si za sladico malo drugačne pečene hruške, v katerih bodo uživali tudi vegani in pravi sladkosnedi.

Kardamom si večkrat vključite v prehrano, saj je zelo zdrav. Največkrat vam bo pomagal, če imate težave z prebavo ter z napetim trebuhom. Moja mami priporoča, da se semena kardamoma zgrize po jedi, da se hrana lažje prebavi. Karadamom je pa tudi odličen proti depresiji.

 

Sestavine za pečene hruške s kardamomom za 2 osebi:

  • 1 hruška
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 1 žlička limoninega soka
  • pol žličke vanilje v prahu
  • pol žličke kardamoma
  • 1 žlica riževa sirupa (ali drugo sladilo po želji)

Za dekoracijo:

  • pest mandljevih lističev
  • pol žličke cimeta

 PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Kako pripravim pečene hruške s kardamomom:

Najprej operem in obrišem hruško ter jo razpolovim. Pečke odstranim z nožem. Hruško še malo izdolbem z žličko. Kar ostane, lahko porabite za smoothie ali daste v kompot. Seveda pa lahko pojeste tudi kar tako. Polovici hruške položim na pekač, tako kot prikazuje slika. Limono ožamem in prihranim sok. V posodi zmešam kokosovo mleko, limonin sok, kardamom, vanilijo v prahu ter rižev sirup. Z maso napolnim hruške, kar ostane, polijem po pekaču.

Opomba avtorice: Pekača ni potrebno predhodno namastiti, če pa želite oz. je vaš pekač takšen, da se nanj rado prime, ga lahko pred tem namažete z maščobo ali pa vanj položite papir za peko.

Hruške pečem 30 minut v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 180 °C.

Pečene hruške potresem še z mandljevimi lističi ter cimetom in postrežem.

Zdravo sladkanje vam želim!

 

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.