Skrivnost, zaradi katere so Japonke videti mlajše

Moj čas > Nega in lepota | piše: K. J. | 2.10.2025
V prispevku boste našli povsem enostaven nasvet, kako se pomladiti in polepšati videz kože.
Riž gladi gube in pomlaja kožo. (Foto: Freepik.com)
Riž gladi gube in pomlaja kožo. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Da je riž zelo zdravilen in nepogrešljiv tudi, kadar gre za lepoto, Japonske dobro vedo. Ne le v kuhinji, uporabljajo ga tudi za nego kože.

Riž vsebuje linolno kislino in zdravilne antioksidante, ki pospešujejo proizvodnjo kolagena. Ta pa upočasnjuje staranje kože in jo ščiti tudi pred škodljivimi zunanjimi vplivi, kot so denimo sončni žarki.

Prav tako pa riž vsebuje tudi veliko vitamina E, ki koži vrača elastičnost, upočasnjuje nastajanje gub.

Japonke riž dobro poznajo, vedo, da pomlaja celo telo, da je izredno učinkovit tudi za nego kože. Iz njega pripravljajo tudi masko za kožo.

Nanaša se jo enkrat tedensko, recept pa je povsem preprost.

Maska za pomlajevanje kože obraza
Za pripravo maske, ki bo vašo kožo nahranila, jo zgladila, ji povrnila sijaj ter elastičnost, boste potrebovali tri žličke kuhanega riža, eno žlico mleka, eno žličko medu.

Preberite tudi: 4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Ko boste kuhali riž, vode nikar ne zavrzite, shranite jo. Riž torej precedite, mu dodajte mleko in med ter dobro pretlačite z vilicami. Zmes nato nadenite na čist obraz in pustite, da se popolnoma posuši. Nato vzemite vodo, v kateri ste kuhali riž, vanjo potopite kosem vate ali bombažno krpico in obraz očistite. Na koncu pa ga umijte še s toplo vodo in osušite z bombažno brisačko. Vaša koža bo že po prvem nanosu takšne maske veliko lepša, gladka, mehka in sijoča.

Ponavljajte enkrat tedensko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

»Meni se to ne more zgoditi« – kako se zaščititi pred spletnimi prevarami

Oktober je mesec kibernetske varnosti, čas, ko se poseb...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Kako očistiti prismojeno hrano s posode?

Zelo enostavno! Nič več vam ni potrebno drgniti ali cel...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.