5 zdravih nasvetov za uspešno hujšanje

Se tudi vi trudite izgubiti kak odvečni kilogram pa vam ne gre? V prispevku boste našli pet zdravih nasvetov, ki vam bodo zagotovo pomagali. Držite se jih in nad rezultati boste kmalu navdušeni!
Zdrava prehrana in gibanje sta pri hujšanju nepogrešljiva. (foto: pexels.com)
Zdrava prehrana in gibanje sta pri hujšanju nepogrešljiva. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spadate tudi vi med tiste, ki se trudijo shujšati, pa jim ne uspeva ravno najbolje? Ko bi bilo le enostavnejše, kajne? A žal, čarobne tabletke, ki bi čez noč stopila odvečne kilograme, še niso odkrili. Potrebna je trdna volja, pozitivno razmišljanje, zdrav način prehranjevanja in gibanje. Morda se sliši sila težko, a ni. Ko se enkrat odločite in se lotite načrtovanega zdravega hujšanja, bo šlo. In ko bodo tu prvi odlični rezultati, boste imeli še več volje in energije, da pridete na cilj. Ne le, da boste končno izgubili odvečne kilograme, izboljšalo se bo tudi počutje in zdravje.

Teh pet odličnih nasvetov pa vam bo pomagalo, da bo hujšanje še lažje in uspešnejše. Držite se jih in rezultati ne bodo izostali!

Jejte počasi
Poleg tega, da je zelo pomembo, kaj jeste, je pomembo tudi, kako jeste. Kadar jemo, naši možgani pošiljajo signale, kdaj je naš želodec poln. Ker pa ta proces poteka počasi, se zna zgoditi, da če jemo prehitro, ti signali potujejo prepočasi in želodec je lahko prepoln. Zato jejte počasi, hrano dobro prežvečite. Pri obroku si torej vzemite čas in ne hitite. Tako boste res pojedli le toliko kot vaše telo potrebuje in želodec ne bo prepoln.

Prenehajte jesti, ko ste še lačni
Stara japonska metoda pravi, da je potrebno želodec napolniti le do 80- odstotkov. In ta metoda se je izkazala za zelo uspešno. Prenehajte jesti takrat, ko ste še malce lačni, ko imate občutek, da bi lahko pojedli še vsaj nekaj grižljajev.

Jejte ob točno določeni uri
Da se boste lažje ognili prenajedanju, da boste lažje jedli zdrave in majhne obroke, jejte ob točno določeni uri. Med obroki pa nikar ne jejte prigrizkov. Točno si določite urnik, kdaj boste jedli in koliko boste pojedli. Tega se nato strogo držite. vaš organizem se bo sčasoma privadil, da ob določeni uri dobi hrano in prenehal jo bo shranjevati med rezervo.

Ob pravem času jejte ogljikove hidrate
Če imate radi ogljikove hidrate, se jim ni potrebno popolnoma odreči tudi v času hujšanja ne. Je pa pomembno, kdaj jih jeste. Nikakor ne zvečer, ampak takrat, ko vaše telo potrebuje energijo. To pa je po intenzivni vadbi. Ne posegajte po beli moki in rižu, zamenjajte nezdrave ogljikove hidrate z zdravimi. Jejte kvinojo, proseno kašo, ječmen, amarant, ajdo, divji riž … vsa ta živila vsebujejo zelo malo sladkorjev in veliko vlaknin.

Povečajte vnos proteinov
Proteini pospešujejo metabolizem, uravnavajo apetit, pomagajo pri razvijanju mišične mase, hranijo mišice, dajejo telesu energijo in moč. Zato jejte hrano, ki je bogata s proteini. Izbirajte med zdravimi živili, jejte ribe, belo meso, stročnice …

Ti nasveti so enostavni, a kljub temu je potrebno kar nekaj samodiscipline in trdne volje, da se jih pričnemo tudi držati in jih izvajati. Po nekaj tednih pa postanejo popolnoma samoumevni. Odvečni kilogrami se pričnejo topiti brez lakote, brez slabe volje. Poskusite!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Živila, ki urejajo prebavo in čistijo črevesje

Če imate neurejeno prebavo, kljub zdravemu načinu prehr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Visoko predelana hrana povzroča enako odvisnost kot alkohol

Radi uživate sladkarije, slane prigrizke in podobno vis...

REPINEC: deluje kot prebiotik, razstruplja jetra in rešuje težave s kožo (+uporaba)

Repinec je dvoletna rastlina, ki jo najlažje prepoznamo...

Recept: Jota s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Prihaja 25. Slovenski festival vin!

Žlahten utrip vseh vinorodnih dežel Slovenije bodo vsi ...

"Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!"

Čebelarska zveza Slovenije je leta 2007 ustanovila Mede...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.