Bi jedli tri leta staro pico?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 18.2.2014
Bi jedli slastno in obloženo pico, katere rok trajanja bi bil kar tri leta? Verjeli ali ne, tudi takšna obstaja. Preberite v prispevku in se čudite!
Bi jedli pico, ki ima rok trajanja tri leta? (foto: www.123rf.com)
Bi jedli pico, ki ima rok trajanja tri leta? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ameriški vojaki so »krivci«, da so znanstveniki iznašli pico, ki ima rok trajanja kar tri leta. Zaželeli so si jo namreč pri opravljanju svojega dela, ki včasih zahteva, da dolgo časa ne morejo do restavracije.

Ker je večina izmed njih na prvo mesto priljubljene hrane postavilo pico, so se znanstveniki lotili naloge. Uspeli so jo narediti, nekaj težav so imeli le s tem, kako preprečiti, da bi vlaka, ki je v nadevu, omehčala skorjo in jo tako naredila manj okusno.

Uspelo jim je tako, da so dodali siru in omaki sestavine, ki to vlago uspešno preprečujejo in pripravili pakirano pico.

Takšno pico lahko sedaj dobijo vojaki na terenih med suhimi obroki, v paketih, ki zdržijo tudi po več let. Pica je sicer hladna, toda znanstveniki zatrjujejo, da zato nič manj okusna od pravkar pečene.

Bi jo jedli?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.