Glikemični indeks živil: Uravnajte raven sladkorja v krvi (4/4 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ogljikove hidrate vedno kombinirajte z beljakovinami, ker boste tako uravnali sladkor v krvi.
Sami ogljikovi hidrati povzročajo utrujenost in dušijo dejavnost možganov. V možganih namreč nastanejo kemične sporočilne snovi, tako imenovani nevrotransmiterji, zaradi katerih prej postanete utrujeni. Če pa v istem obroku zaužijete beljakovine, s tem preprečujete, da bi se zaradi ogljikovih hidratov utrudili, ker beljakovine vsebujejo aminokislino tirozin. Iz nje telo izdeluje kemično snov dopamin, ki poživlja in vzbuja dobre občutke ter povečuje življenjsko moč. Poleg tega hitreje razmišljate, ste bolj zbrani, motivirani in duševno živahnejši in celo spolno živahnejši. Aminokislina tirozin vpliva celo na zmanjšanje lakote. Aminokislino tirozin vsebujejo avokado, mandlji, arašidi, jajca, fižol, bučna in sezamova semena ter vsi mlečni izdelki kot so skuta, jogurt, kefir in sirotka.

Prehrana z upoštevanjem glikemičnega indeksa živil ne obremenjuje ledvic in ne zvišuje ravni holesterola v krvi. Ker je bogata z vitamini, minerali in vlakninami pomaga preprečevati številne bolezni. Splošno počutje se izboljša in sedaj boste imeli energijo tudi za stvari, ki so se vam prej zdele povsem nedosegljive! Nivo sladkorja v krvi je v območju glikemičnega nadzora, kar pomeni, da imamo čez cel dan dovolj energije, poleg tega pa celice dobijo ukaz: " Kuri odvečno maščobo!"
< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2 3 4

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Zeleni čaj in hujšanje: kaj res deluje in kaj so miti?

Zeleni čaj že dolgo velja za napitek, ki bi lahko pomag...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.