Glikemični indeks živil: Uravnajte raven sladkorja v krvi (4/4 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ogljikove hidrate vedno kombinirajte z beljakovinami, ker boste tako uravnali sladkor v krvi.
Sami ogljikovi hidrati povzročajo utrujenost in dušijo dejavnost možganov. V možganih namreč nastanejo kemične sporočilne snovi, tako imenovani nevrotransmiterji, zaradi katerih prej postanete utrujeni. Če pa v istem obroku zaužijete beljakovine, s tem preprečujete, da bi se zaradi ogljikovih hidratov utrudili, ker beljakovine vsebujejo aminokislino tirozin. Iz nje telo izdeluje kemično snov dopamin, ki poživlja in vzbuja dobre občutke ter povečuje življenjsko moč. Poleg tega hitreje razmišljate, ste bolj zbrani, motivirani in duševno živahnejši in celo spolno živahnejši. Aminokislina tirozin vpliva celo na zmanjšanje lakote. Aminokislino tirozin vsebujejo avokado, mandlji, arašidi, jajca, fižol, bučna in sezamova semena ter vsi mlečni izdelki kot so skuta, jogurt, kefir in sirotka.

Prehrana z upoštevanjem glikemičnega indeksa živil ne obremenjuje ledvic in ne zvišuje ravni holesterola v krvi. Ker je bogata z vitamini, minerali in vlakninami pomaga preprečevati številne bolezni. Splošno počutje se izboljša in sedaj boste imeli energijo tudi za stvari, ki so se vam prej zdele povsem nedosegljive! Nivo sladkorja v krvi je v območju glikemičnega nadzora, kar pomeni, da imamo čez cel dan dovolj energije, poleg tega pa celice dobijo ukaz: " Kuri odvečno maščobo!"
< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2 3 4

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

V Sečoveljskih solinah ciljajo na polovico letne porabe soli v Sloveniji

V Sečoveljskih solinah, ki jih upravlja podjetje SOLINE...

Bi radi shujšali, a ste ves čas lačni? To je krivec za lakoto!

Nekateri ljudje morajo kar naprej nekaj grizljati, da v...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Naredite sami: Aromatizirano olje

Eden izmed najboljših načinov, da ohranite okuse svojih...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.