Glikemični indeks živil: Uravnajte raven sladkorja v krvi (4/4 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ogljikove hidrate vedno kombinirajte z beljakovinami, ker boste tako uravnali sladkor v krvi.
Sami ogljikovi hidrati povzročajo utrujenost in dušijo dejavnost možganov. V možganih namreč nastanejo kemične sporočilne snovi, tako imenovani nevrotransmiterji, zaradi katerih prej postanete utrujeni. Če pa v istem obroku zaužijete beljakovine, s tem preprečujete, da bi se zaradi ogljikovih hidratov utrudili, ker beljakovine vsebujejo aminokislino tirozin. Iz nje telo izdeluje kemično snov dopamin, ki poživlja in vzbuja dobre občutke ter povečuje življenjsko moč. Poleg tega hitreje razmišljate, ste bolj zbrani, motivirani in duševno živahnejši in celo spolno živahnejši. Aminokislina tirozin vpliva celo na zmanjšanje lakote. Aminokislino tirozin vsebujejo avokado, mandlji, arašidi, jajca, fižol, bučna in sezamova semena ter vsi mlečni izdelki kot so skuta, jogurt, kefir in sirotka.

Prehrana z upoštevanjem glikemičnega indeksa živil ne obremenjuje ledvic in ne zvišuje ravni holesterola v krvi. Ker je bogata z vitamini, minerali in vlakninami pomaga preprečevati številne bolezni. Splošno počutje se izboljša in sedaj boste imeli energijo tudi za stvari, ki so se vam prej zdele povsem nedosegljive! Nivo sladkorja v krvi je v območju glikemičnega nadzora, kar pomeni, da imamo čez cel dan dovolj energije, poleg tega pa celice dobijo ukaz: " Kuri odvečno maščobo!"
< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2 3 4

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Poskrbite za svoje srce

Ali kdaj pomislite, kaj se dogaja v številnih žilicah i...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Špageti s paradižnikovo omako

Kaj smo najrajši jedli, ko smo bili osnovnošolci, dijak...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Palačinke z namazom iz...

Palačinke, palačinke... Tukaj je recept za slastne pala...

Iz Jožičine kuhinje: Bučkin narastek

Ljubitelji bučk boste enostavno navdušeni nad tem recep...

Poznate kanadski zlati koren? Ubija viruse in bakterije, uravna holesterol …

Ste že slišali za rastlino kanadski zlati koren? Gre za...

Tako lahko povsem naravno znižate holesterol

Povišan holesterol predstavlja tveganje za razvoj hujši...

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.