Glikemični indeks živil: Uravnajte raven sladkorja v krvi (2/4 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Srednje visok GI med 40 in 60:
57 - testo za pico
56 - bel riž dolgozrnat
55 - breskve iz konzerve s sirupom
55 - čokoladni namaz
55 - gorčica z dodanim sladkorjem
55 - jagodna marmelada
55 - keksi iz ovsene moke
55 - Kečap
55 - koruza
55 – lazanja iz ostre moke
55 - mango
55 - marelična marmelada
55 - papaja
55 - piškoti z maslom, pecivo s sladkorjem
55 - pop corn
55 - rezanci za v juho
55 - rjav riž
55 - sadni koktajl
55 - široki rezanci – dobro kuhani
55- špageti
50 - ananasov sok
50 - breskve - zelo zrele
50 - brusnični sok
50 - fižol v pločevinki
50 - jabolčni sok
50 - kaki
50 - kuskus –polnozrnati
50 - kvinojin kruh
50 - makaroni iz pšenice durum
50 - polnozrnate testenine
50 - sladki krompir
50 - polnozrnati rjavi riž
50 - rakove palčke
50 - sladki kromir
50 - žitna tablica- energijska brez dodanega sladkorja
49 - ovseni kosmiči
49 - sirovi tortelini
49 - čokolada
48 - kuhan fižol
48 - grenivkin sok
47 - riž beli, kuhan na pari
45 - ananas - svež sadež
45 - banana, polzrela
45 - basmati riž (polnozrnati)
45 - džem – brez dodanega sladkorja
45 - grenivka
45 - grozdje
45 - grah - iz konzerve
45 - juha iz leče
45 - kruh iz kamut moke
45 - kivi
45 - kosmiči z veliko vlaknin
45 - kuskusov zdrob
45 - mango – svež sadež
45 - paradižnikova omaka (v pločevinki)
45 - pira
45 - pirin kruh
45 - pomarančni sok - sveže iztisnjen, nesladkan
45 - polnozrnati kruh
45 - polnozrnata žemljica
45 - polnozrnati muesli
45 - puding
45 - rdeči ribez, brusnice
45 - rž - moka
45 - ržen črni kruh
45 - testenine kuhane al´dente
45 - špageti (polnozrnati - brez omake)
40 - ajda - moka ali kruh
40 - arašidovo maslo brez sladkorja
40 - bob
40 - fige – posušene
40 - integrirane pšenične testenine (al dente)
40 - jabolčni sok (nesladkan)
40 – jogurt – lahki jogurt z dodanim sadjem
40 - korenčkov sok nesladkan
40 - kokosovo mleko
40 - kuhana vina (Martini)
40 - kvinojina moka
40 - kamut moka
40 - musli brez sladkorja
40 - oves
40 - ovseni kosmiči – nekuhani
40 - polnozrnati kuskus
40 - pira
40 - rdeč fižol v konzervi
40 - sladoled – okus vanilija
40 - sveže iztisnjen sadni sok brez dodanega sladkorja
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2 3 4

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.