Hrana je naše zdravilo

Stanje telesa in naše počutje sta tesno povezana s kakovostjo hrane. Vse bolj smo seznanjeni s tem, kako zdravilno hrana deluje na nas in kako pomembno je kaj in kako jemo. Že Hipokrat, veliki antični zdravnik, je učil ljudi tega dejstva, zato ne moremo mimo njegovega reka, ne glede na to, kolikokrat smo ga že slišali: "Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana«.
Hrana je naše zdravje!
Hrana je naše zdravje!
Hrana je naše zdravje! Izberite pravi sokovnik. Sokovnik Kuvings.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi sveži naravni sokovi iz domačega ali ekološkega sadja in zelenjave, so pomemben vir zdravja, energije in dobrega počutja. Čas je, da jih vključite v svoj vsakdan!

Zakaj piti sveže sokove?
In če se sprašujete, zakaj ne bi sadja in zelenjave kar jedli, vam ponujamo preprost odgovor:
Čvrsta hrana se prebavlja več ur, predno so njene hranljive snovi končno dostopne našim celicam in telesnim tkivom. Sok brez vlaknin pa se že v nekaj minutah prebavi in asimilira, ob tem pa je napor prebavil majhen in telo v hipu nahranjeno. Seveda je potrebno poleg pitja sokov uživati tudi čvrsto hrano z vlakninami, saj delujejo na naše črevo kot »metla«, ga čistijo in urejajo prebavo.

Povečan vnos hranljivih snovi v telo
S pitjem svežih naravnih sokov hkrati povečamo vnos hranljivih snovi iz sadja in zelenjave v telo. Hitreje in lažje je spiti kilogram korenja, kot ga pojesti. Količina vnesenih vitaminov, encimov in mineralov v telo se na ta način poveča. Še posebej priporočljivo za vse tiste, ki niste ljubitelji sveže zelenjave ali sadja.

Užitek in ustvarjanje
Ustvarjajte! Mešajte sadje in zelenjavo, ki jih imate na voljo, ki jih imate radi, ki blagodejno učinkujejo na vas. Igrajte se, naj domišljija in barve pri sestavljanju vaših lastnih receptur ne poznajo meja.

Uživajte! Uživajte v pitju naravnih sokov in čudovitih mavričnih okusih, ki jih nudijo.

Sprejemajte! Zavedajte se izjemnih zdravilnih učinkov, ki jih imajo sveži sokovi za telo. S hvaležnostjo jih sprejemajte in tako nahranite tudi dušo.

Povezujte! Naj pitje svežih sokov postane obred v vaši družini. Naj bodo to trenutki, ko se čas za vas ustavi.

Kakovosten sokovnik
Sveže sokove pripravljajte s kakovostnimi počasnimi polžastimi sokovniki, ki delujejo pri 60 obratih na minuto. Počasno delovanje v soku ohranja vitamine, encime in okus, ki se ob pripravi s klasičnimi, na primer centrifugalnimi sokovniki, izgubi. Klasični sokovniki z ostrino nožev ter hitrostjo sok pregrevajo, zato hranilne snovi v soku oksidirajo in sok izgubi prehransko vrednost. Priporočamo odličen sokovnik Kuvings s patentirano tehniko hladnega stiskanja.

Recepti
Sokovi, ki dišijo po zimi
Potrebujete dve jabolki, dva kivija, en kaki, ščepec cimeta.

Dve pomaranči, en kaki, majhen košček ingverja

Ingver, podzemna radost, aromatična korenina, ki jo uporabljamo tako pogosto, da je izgubila pridih eksotičnosti. Ingver nas v mrzli zimi greje in daje občutek toplote. Pomaga pri prehladu in kašlju, prebavi in napihnjenosti ter krepi odpornost. Spodbuja krvni obtok, zato se telo lažje znebi sluzi. Če imate potovalno slabost, je ingver prava rešitev za vas.

Eksotični sveži napitki za razvajanje
Potrebujete 1/2 ananasa, dve hruški, manjši šop limonske trave

1/4 manjšega ananasa, en mango, manjši šop mete, en dl sveže kokosove vode
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

IZ Jožičine kuhinje: Jožičine kremšnite

Iz Jožičine kuhinje prihaja zelo preprost recept za kre...

Iz Jožičine kuhinje: Kruh brez gnetenja

Preberite recept za kruh brez gnetenja. Enostaven, zelo...

Iz Jožičine kuhinje: Marmorni kolač

Iz Jožičine kuhinje prihaja zelo okusen in enostaven re...

Novembrski recept: Hokaido maslena cimetova pogača

Recept za okusno hokaido masleno cimetovo pogačo boste ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.