Hrenovke: Jih boste po videnem še jedli?!

Ko boste videli to, boste najbrž trikrat premislili, preden boste v usta ponovno dali hrenovko. V prispevku preberite, kaj se resnično dodaja hrenovkam in kako poteka njihova proizvodnja!
Boste po prebranem in videnem še jedli hrenovke? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Boste po prebranem in videnem še jedli hrenovke? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V posnetku si lahko pogledate, kako poteka proizvodnja hrenovk in podobnih klobas. Posnetek je bil prikazan na Discovery Channel, v oddaji How It's Made (op.p.: Kako je narejeno?), kjer prikazujejo točen potek.

Piščančje meso, svinjino in govedino zmeljejo v kašo in jo nato oblikujejo v hrenovke. Kot v oddaji razlagajo, se hrenovke pridobiva iz odpadnega mesa. To meso gre skozi kovinski rezalnik, nato pa še čez kovinske plošče, ki meso pretlačijo.

Obdelanemu mesu se doda še soli, škrob in razne arome, da je sploh okusno. Dodaja se tudi koruzni sirup, ki naredi jed bolj sladko in gladko. Nato se to zmes napolni, oblikuje v hrenovke. Pred pakiranjem jim dodajo s posebnimi prhami še vonj po dimljenem ter pakirajo za prodajo.

V samo 35 sekundah lahko naredijo toliko hrenovk, da bi z njimi lahko prekrili dva nogometna igrišča.
Jih boste še jedli?

Video: You Tube
 

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Strokovnjaki se strinjajo: za lepo kožo je potrebno jes...

Izšla je februarska revija Vzajemnost

V tokratni reviji Vzajemnost lahko preberete o osnutku ...

IZ JOŽIČINE KUHINJE: Riževa solata

Jožica je tokrat pripravila recept za odlično brezmesno...

RECEPT: božanske italijanske testenine (hitra priprava)

Privoščite si hitro pripravljeno in izjemno okusno kosi...

Kako organizirati živila v hladilniku, da bodo čim dlje uporabna

Ko na spletu iščemo ideje in nasvete, kako organizirati...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.