IZ JOŽIČINE KUHINJE: Riževa solata

Jožica je tokrat pripravila recept za odlično brezmesno riževo solato
Riževa solata (Foto: Facebook Jožica Ostrožnik)
Riževa solata (Foto: Facebook Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

10 dkg riža
1/2 rdeče sveže paprike
1 mala konzerva sladke koruze - zrnje (odcediti)
1 manjša glavica čebule (še bolje šalotka)
1 zrno česna
14 dkg kisle smetane (12 % mm)
5 dkg majoneze
sol, poper in par kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka (za
svežino)
sveže nasekljan petršilj ali drobnjak (ali velijca svežega kopra)

Priprava:

Riž skuhamo v osoljeni vreli vodi aldente (ali po želji).
Kuhanega odcedimo in za minutko damo pod tekočo vodo, da ga prav malo speremo in ohladimo.
Papriko zrežemo na drobne kockice.
Prav tako čebulo in česen, ki ga pred rezanjem nekoliko z nožem sploščimo, da spusti svoj sok.
Vse sestavine zmešamo skupaj in začinimo po svojem okusu. Sok limone dodamo le po svojem okusu, a samo par kapljic.
Dobili boste obrok za 2 osebi kot glavno jed ali za 4 osebe kot prilogo.

NASVET: Odlično se dopolnjuje s popečenimi piščančjimi trakci. Piščančje prsi narežete na poljubne trakce ter jih za par minut položite v marinado iz gorčice, popra in soli. Nato jih popečete.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.