Sestavine:
10 dkg riža
1/2 rdeče sveže paprike
1 mala konzerva sladke koruze - zrnje (odcediti)
1 manjša glavica čebule (še bolje šalotka)
1 zrno česna
14 dkg kisle smetane (12 % mm)
5 dkg majoneze
sol, poper in par kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka (za
svežino)
sveže nasekljan petršilj ali drobnjak (ali velijca svežega kopra)
Priprava:
Riž skuhamo v osoljeni vreli vodi aldente (ali po želji).
Kuhanega odcedimo in za minutko damo pod tekočo vodo, da ga prav malo speremo in ohladimo.
Papriko zrežemo na drobne kockice.
Prav tako čebulo in česen, ki ga pred rezanjem nekoliko z nožem sploščimo, da spusti svoj sok.
Vse sestavine zmešamo skupaj in začinimo po svojem okusu. Sok limone dodamo le po svojem okusu, a samo par kapljic.
Dobili boste obrok za 2 osebi kot glavno jed ali za 4 osebe kot prilogo.
NASVET: Odlično se dopolnjuje s popečenimi piščančjimi trakci. Piščančje prsi narežete na poljubne trakce ter jih za par minut položite v marinado iz gorčice, popra in soli. Nato jih popečete.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.