Pražena jetrca z žajbljem so Italijanska jed, za pripravo potrebujemo samo 15 minut.
Recept za pražena jetrca z žajbljem:
60 dag telečjih jeter
pest žajbljevih listov
1 žlica moke
1 žlica masla
2 žlici kisa
sol in poper
Telečja jetra narežemo na drobne lističe in jih povaljamo v moki. V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezana jetrca in žajbljeve liste.
Vse skupaj nekaj minut pražimo, proti koncu praženja dodamo sol in poper, prilijemo malo kisa, dobro premešamo in takoj postrežemo.
Telečja jetra z žajbljem postrežemo kot samostojno jed, za povrh postrežemo kos sveže pečene potice.
PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.