Potrebujete le:
4 cela domača jajca (najbolje je, da naprosite zanje babico)
20 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
1 dcl olja
1 dcl vode (lahko tudi mleka, a ne bo tako rahel biskvit)
20 dkg gladke moke
1/2 vrečke pecilnega praška
Pekač približne velikosti 30 cm krat 15 cm namaščen)
Za nadev:
Par žlic marelične marmelade
1 mali lonček kisle smetane (lahko tudi več)
1 polno pest kokosove moke
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Ameriški krofki (donutsi) iz pečice
Priprava:
Cela jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmiksajte v fino penasto zmes.
Počasi prilivajte izmenično olje in vodo (mleko).
Na koncu po žlicah dodajajte moko s pecilnim (vse lahko delate z mikserjem).
Maso vlijte v pekač in specite v predogreti pečici brez ventilatorja na 180 stopinj, čas peke pa 20 minut.
Hladen biskvit prečno prerežite na dva dela.
Spodnji del biskvita najprej na tanko premažite z vašo najljubšo marmelado, po marmeladi nanesite kislo smetano, pokrijte z drugim delom.
Na vrh zopet nanesite marmelado in potrosite s kokosovo moko.
Režite na manjše kocke.
Mmmm, ne moreš nehat okušat to babičino dobroto.
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi
Pozdrav Iz Jožičine kuhinje!
Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.