Iz Jožičine kuhinje: Bešamel žličniki

V prispevku boste našli enostaven recept za bešamel žličnike. Odlični so kot priloga ali kot zakuha v juhi.
Bešamel žličniki (foto: Jožica Ostrožnik)
Bešamel žličniki (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebovali boste:

7 dkg masla
12 dkg moke
3 dkg naribanega sira
sesekljan drobnjak (petršilj)
ščep muškatnega oreščka
2 jajci
sol in poper

Priprava:

V 1 dcl vrele osoljene vode dodajte maslo, zakuhajte moko in mešajte.
Ko se zgosti in postane testo gladko, ga odstavite.

Zamešajte začimbe, sir in posamezno dodajte jajci ter zmešajte v gladko maso (lahko ročno ali z mikserjem,da dobite žličnike lepših oblik).

Z mokro žlico zajemajte (dobro polovico žlice) žličnike in jih spuščajte (s pomočjo male žličke) v osoljeno vrelo vodo.

Vrejo naj 7 minut.

Poberite jih s penovko, dajte na ogret krožnik in takoj postrežite.

Odlična priloga k različnim mesnim in zelenjavnim omakam pri slavnostnih jedilnikih.

Zadetek v polno so prav tako kot jušni vložek, kjer obogatijo okus juhe.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo...

Iz Jožičine kuhinje: Kruhovi cmoki

Vam ostaja kruh ali žemlje? Iz njih lahko pripravite ze...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati

Iz Jožičine kuhinje prihaja tokrat enostaven recept za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.