Potrebovali boste:
7 dkg masla
12 dkg moke
3 dkg naribanega sira
sesekljan drobnjak (petršilj)
ščep muškatnega oreščka
2 jajci
sol in poper
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki
Priprava:
V 1 dcl vrele osoljene vode dodajte maslo, zakuhajte moko in mešajte.
Ko se zgosti in postane testo gladko, ga odstavite.
Zamešajte začimbe, sir in posamezno dodajte jajci ter zmešajte v gladko maso (lahko ročno ali z mikserjem,da dobite žličnike lepših oblik).
Z mokro žlico zajemajte (dobro polovico žlice) žličnike in jih spuščajte (s pomočjo male žličke) v osoljeno vrelo vodo.
Vrejo naj 7 minut.
Poberite jih s penovko, dajte na ogret krožnik in takoj postrežite.
Odlična priloga k različnim mesnim in zelenjavnim omakam pri slavnostnih jedilnikih.
Zadetek v polno so prav tako kot jušni vložek, kjer obogatijo okus juhe.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.