KUHALNICA: Fižolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami me spomni na mojo babico. Še dobro, da me je naučila, kako se jo pripravi. Juha odličnega okusa in še nasitna povrh, je gotova v dobre pol ure.
Fižolova juha s testeninami (foto: OblizniPrste.si)
Fižolova juha s testeninami (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Fižolova juha s testeninami – sestavine:
(za 2 osebi)
60 g čebule
2 stroka česna
240 g kuhanega rjavega fižola (lahko tudi iz pločevinke)
2 jedilni žlici olja
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
1/2 čajne žličke majarona
1 lovorov list
1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
1 jedilna žlica moke
sol
0,5 l vode + 2 dl po potrebi
pest testenin
 
Preberite tudi: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

Fižolova juha s testeninami – priprava:

Česen in čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga dobro speremo pod tekočo vodo.

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo, da postekleni.

Dodamo česen, sladko rdečo papriko, žlico mezge in moko.

Na hitro pomešamo in takoj zalijem s pol litra vode. Dodamo kuhan rjavi fižol, lovorov list, majaron in posolimo. Premešamo in počakamo, da zavre.

Na zmernem ognju kuhamo cca. 10 minut. Vzamemo tlačilko za krompir in fižol na grobo pretlačimo.

Dodamo pest drobnih makaronov ali drugih testenin, ki jih imamo pri roki, po potrebi dolijemo vode in kuhamo toliko časa, da so testenine kuhane. Za čas kuhanja upoštevamo navodila na embalaži za testenine. Juho občasno premešamo.

Uživajte v okusih!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.