KUHALNICA: Fižolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami me spomni na mojo babico. Še dobro, da me je naučila, kako se jo pripravi. Juha odličnega okusa in še nasitna povrh, je gotova v dobre pol ure.
Fižolova juha s testeninami (foto: OblizniPrste.si)
Fižolova juha s testeninami (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Fižolova juha s testeninami – sestavine:
(za 2 osebi)
60 g čebule
2 stroka česna
240 g kuhanega rjavega fižola (lahko tudi iz pločevinke)
2 jedilni žlici olja
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
1/2 čajne žličke majarona
1 lovorov list
1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
1 jedilna žlica moke
sol
0,5 l vode + 2 dl po potrebi
pest testenin

Fižolova juha s testeninami – priprava:

Česen in čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga dobro speremo pod tekočo vodo.

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo, da postekleni.

Dodamo česen, sladko rdečo papriko, žlico mezge in moko.

Na hitro pomešamo in takoj zalijem s pol litra vode. Dodamo kuhan rjavi fižol, lovorov list, majaron in posolimo. Premešamo in počakamo, da zavre.

Na zmernem ognju kuhamo cca. 10 minut. Vzamemo tlačilko za krompir in fižol na grobo pretlačimo.

Dodamo pest drobnih makaronov ali drugih testenin, ki jih imamo pri roki, po potrebi dolijemo vode in kuhamo toliko časa, da so testenine kuhane. Za čas kuhanja upoštevamo navodila na embalaži za testenine. Juho občasno premešamo.

Uživajte v okusih!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Portorož in Piran sta si nadela novo praznično preobleko

Turistično združenje Portorož je to soboto ob 16.30 v P...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.