KUHALNICA: Fižolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami me spomni na mojo babico. Še dobro, da me je naučila, kako se jo pripravi. Juha odličnega okusa in še nasitna povrh, je gotova v dobre pol ure.
Fižolova juha s testeninami (foto: OblizniPrste.si)
Fižolova juha s testeninami (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Fižolova juha s testeninami – sestavine:
(za 2 osebi)
60 g čebule
2 stroka česna
240 g kuhanega rjavega fižola (lahko tudi iz pločevinke)
2 jedilni žlici olja
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
1/2 čajne žličke majarona
1 lovorov list
1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
1 jedilna žlica moke
sol
0,5 l vode + 2 dl po potrebi
pest testenin
 
Preberite tudi: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

Fižolova juha s testeninami – priprava:

Česen in čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga dobro speremo pod tekočo vodo.

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo, da postekleni.

Dodamo česen, sladko rdečo papriko, žlico mezge in moko.

Na hitro pomešamo in takoj zalijem s pol litra vode. Dodamo kuhan rjavi fižol, lovorov list, majaron in posolimo. Premešamo in počakamo, da zavre.

Na zmernem ognju kuhamo cca. 10 minut. Vzamemo tlačilko za krompir in fižol na grobo pretlačimo.

Dodamo pest drobnih makaronov ali drugih testenin, ki jih imamo pri roki, po potrebi dolijemo vode in kuhamo toliko časa, da so testenine kuhane. Za čas kuhanja upoštevamo navodila na embalaži za testenine. Juho občasno premešamo.

Uživajte v okusih!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.