KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje kavo. Tale različica – bananin tiramisu z Nutello pa je popolna zamenjava, ki bo očarala vsakega. Nežna bananina krema v povezavi s piškoti namočenimi v Nutellino mleko … mmm … komu se že cedijo sline?
Bananin tiramisu z nutelo (foto: Oblizni Prste.si)
Bananin tiramisu z nutelo (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bananin tiramisu z Nutello – sestavine:
(za 12 kozarčkov)
200 g baby piškotov (savoiardi)
250 ml sladke smetane
500 ml mascarponeja
3 pa pol banane + polovička za dekoracijo
250-300 ml mleka
večja žlica Nutelle
1 vanilin sladkor in nekaj kapljic vaniline arome
kakav v prahu

PREBERITE TUDI: KUHALNICA: Špargljeva pita z ajdovo moko

Bananin tiramisu z Nutello – postopek:
Najprej olupimo banane in jih narežemo na kolobarje. Z mečkalcem krompirja jih zmečkamo v pire podobni masi.

V posodo k bananam dodamo mascarpone, sladko smetano, vanilin sladkor in vanilino aromo. Vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalcem, dokler ne dobimo kompaktne mase.

Vsak piškot razrežemo na 3 dele, saj jih bomo tako lažje dodali v kozarčke.

V posodi zmešamo mleko in žlico Nutelle. Mleko lahko po želji malo pogrejemo, da lažje zmešamo z Nutello – vendar ga pred namakanjem piškotov ohladimo.

Sedaj pa pričnemo z zlaganjem bananinega tiramisuja z Nutello. Najprej pomočimo 3 dele piškotov v mleko in dodamo v kozarček. Čez namažemo z zvrhano žlico kreme, ter postopek še enkrat ponovimo, tako, da dobimo dve plasti.

Tako storimo z vsemi 12-imi kozarčki. Za konec potresemo po vrhu še malo kakava v prahu in okrasimo z banano.

Bananin tiramisu z Nutello je končan in pripravljen za hlajenje. Najbolje, da ga pustimo v hladilniku kar čez noč, da se sestavine dobro povežejo in bodo lepo sočne. Sladica je zelo primerna za kakšna praznovanja, kjer je zelo praktično, da postrežemo kaj v kozarčkih. Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.