Za torto potrebujemo: 200 g moke, 100 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 jajce, 8 ananasovih rezin, 8 žličk marelične marmelade, 150 ml ananasovega soka, 50 g sladkorja za posip pekača, maslo za namastitev pekača.
Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Pekač namažemo z maslom in posipamo s sladkorjem, da pokrije dno pekača.
Penasto umešamo jajce skupaj s sladkorjem. Dodamo še ananasov sok.
V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.
Moko s pecilnim praškom dodamo k jajčni masi in dobro premešamo.
V pekač položimo rezine ananasa in v vsako luknjo na sredini rezine dodamo žličko marelične marmelade.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova pogača Prelijemo prej pripravljeno zmes po rezinah ananasa. Pečemo 40 minut.
Ko je pečena, jo pustimo 10 – 15 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, da bo ananas na vrhu.
Nasvet Torta pride dokaj nizka, če želite večjo torto, jo pecite namesto v pekaču premera 26 cm, v manjšem pekaču premera 23 cm. Posledično boste za recept potrebovali manj ananasovih rezin in marelične marmelade. Za recept lahko uporabite svež ananas ali ananasov kompot. Če boste uporabili ananasov kompot, rezine ananasa prej dobro odcedite.
Naj vam tekne!
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.