KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa in je še hitro pripravljena. Idealna je, ko se najavi nepričakovan obisk in želite postreči nekaj domačega. Ni samo okusna, je tudi lepa za oči.
Obrnjena ananasova trota (foto: OblizniPrste.si)
Obrnjena ananasova trota (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za torto potrebujemo: 200 g moke, 100 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 jajce, 8 ananasovih rezin, 8 žličk marelične marmelade, 150 ml ananasovega soka, 50 g sladkorja za posip pekača, maslo za namastitev pekača.

Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Pekač namažemo z maslom in posipamo s sladkorjem, da pokrije dno pekača.

Penasto umešamo jajce skupaj s sladkorjem. Dodamo še ananasov sok.
V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.

Moko s pecilnim praškom dodamo k jajčni masi in dobro premešamo.

V pekač položimo rezine ananasa in v vsako luknjo na sredini rezine dodamo žličko marelične marmelade.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova pogača

Prelijemo prej pripravljeno zmes po rezinah ananasa. Pečemo 40 minut.

Ko je pečena, jo pustimo 10 – 15 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, da bo ananas na vrhu.

Nasvet
Torta pride dokaj nizka, če želite večjo torto, jo pecite namesto v pekaču premera 26 cm, v manjšem pekaču premera 23 cm. Posledično boste za recept potrebovali manj ananasovih rezin in marelične marmelade. Za recept lahko uporabite svež ananas ali ananasov kompot. Če boste uporabili ananasov kompot, rezine ananasa prej dobro odcedite.

Naj vam tekne!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.