Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote znežnim okusom po medu in maslu, vonj cimeta pa vam bo pričaral praznični božično novoletni čas ...
Medeni piškoti (foto: Jožica Ostrožnik)
Medeni piškoti (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

"Preden sploh napišem tale recept, naj kar povem, če nimate potrpljenja, potem se teh piškotov sploh ne lotite. Ne potrebujete veliko časa, a testo pride precej lepljivo, pri oblikovanju kroglic morate biti nežni, nikakor ne smete sanjati zraven o kakšni ljubezenski avanturi, vse to in še mnogo več vam bodo povrnili piškoti s svojim nežnim okusom po medu in maslu, vonj cimeta pa vam bo pričaral praznični božično novoletni čas," pravi Jožica Ostrožnik.

Potrebujete:

25 dkg gladke moke
15 dkg sladkorja v prahu
1/2 pecilnega praška
noževo konico mletega cimeta
15 dkg masla sobne temperature
10 dkg mletih orehov
2 žlici čisto malo segretega medu
2 jajci
* cela orehova jedrca(mandlje, lešnike)

Izdelava:

Moko in pecilni prašek pomešajte med sabo.

Dodajte mlete orehe, na tanke lističe narezano maslo, sladkor v prahu, cimet, jajci in med.

Vse sestavine dobro zmešajte med sabo, v gladko homogeno maso, kar z žlico (pomagajte si s hrbtno stranjo žlice tako, da maso potiskate ob steno).

Za 15 minut maso postavite v hladilnik.

Vklopite klasično pečico na 190 stopinj.
Na pekač položite peki papir.

Iz mase oblikujte z dlanmi za dober lešnik velike kroglice (pomagajte si tako, da maso zajemate z žličko) in jih polagajte na peki papir v pekaču (pustite razmah, da se ne sprimejo, ker se bodo v pečici razlezle).

Na vsako kroglico položite - rahlo vtisnite polovičko oreha.

Pecite 10 minut.

Dobili boste 90 medenih mehkih piškotov.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno praznično ustvarjanje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.