Iz Jožičine kuhinje: Mešana solata

Iz Jožičine kuhinje prihaja odličen recept za mešano solato, ki jo lahko pripravite za svojo ozimnico.
Mešana solata (foto: Jožica Ostrožnik)
Mešana solata (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate kar naenkrat preveč zelenjave v vašem vrtu? Ni boljše ideje kot dobra mešana solata.

Potrebujete:

1 kg rdečega paradižnika
1 kg zelenega paradižnika
1 kg paprike raznobarvne (najlepša vložnina pride z rdečo papriko)
1/2 - 1 kg čebule (kolikor sami želite dodati)
2 dcl olja (lahko date malo manj)
2 dcl kisa za vlaganje 9% (aromatiziranega)
4 žlice sladkorja
2 žlici soli
nekaj zrn celega popra
*vse to mora biti neto teža (očiščeno, semenja in pecljev)

Izdelava:

Vse očistiti in narezati na enakomerna pramena, kolobarje, rezance ...
Na olju počasi postekleniti čebulo, nanjo vsipati najprej papriko, premešati in počakati le toliko, da uvene, dodati zelen paradižnik, premešati in dušiti zopet par minut, nato dodati vse ostalo (rdeč paradižnik, sol, sladkor, poprova zrna in kis), ob občasnem mešanju počakati, da zavre in spusti svoj sok.Vse skupaj je tole približno na štedilniku 45 minut.

Vroče nadevati v sterilne kozarce (10 minut na 100 stopinj v pečici) in prav tako takoj zapreti s sterilnimi pokrovčki. Kozarce za par minut obrnite na pokrovčke in potem nazaj.

Ohlajati pod odejo do naslednjega dne.

Zdaj pa gas v vrt po sestavine in na delo, da boste dobro mešano solato lahko postregli k različnim vrstam mesa...

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da to...

Iz Jožičine kuhinje: Riževe kroglice

Ste skuhali preveč riža? Preberite, kako ga lahko koris...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Iz Jožičine kuhinje: Domač orehov liker

V prispevku boste našli odličen recept za domač orehov ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.