Potrebne sestavine:
4 dcl mleka
8 dkg masla
12 dkg moke
6 jajc (ločiti)
muškatni orešček - mleti
sol
poper
20 dkg šunke narezane na kocke 1×1cm (kuhan pršut, prekajena vratovina, piza šunka...)
+ pekač 23 x 21 cm)
Izdelava:
Najprej vklopimo pečico. Mleko zavremo, ga solimo, mu dodamo maslo in zakuhamo moko. Med mešanjem (da ni grudic) kuhamo testo 5 minut (na manjši temperaturi), nato ga odstavimo. Ohladimo in nato posamezno zamešamo rumenjake (z električnim stepalcem), začimbe, sesekljano šunko in čvrsto stepen sneg. Testo damo v dobro namaščen model za narastek, ali v pekač in pečemo 35 minut pri 200 stopinjah (v klasični pečici).
NASVET: če niste ljubitelji muškatnega oreščka, ga zamenjajte z nastriženim drobnjakom, ali nasekljanim petršiljem. Poraba časa skupaj s hlajenjem testa in peko je 50 minut.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.