Malo hladnejše vreme, deževno in čas za enolončnico.
Umažeš en lonec, v katerega daš različne sestavine, ki se hitro skuhajo in odlično ujamejo.
Kot vsaka enolončnica, je tudi ta dobra še naslednji dan, če jo hranimo v hladilniku.
Recept je za 4 osebe.
Sestavine:
50 dkg težka ohrovtova glava
2 srednje debela krompirja
1 rdeč korenček
40 dkg kuhane govedine (iz juhe)
6 dkg olja
3 žlice sesekljane čebule
1 žlica moke
strt česen
lovorov list in kumina (po želji)
sol in poper
ščep ali dva domačega začimbnega posipa
Priprava
Ohrovtovo glavo očistimo,narežemo na široke rezance ter jo zblanširamo v slanem kropu - vsaj 5 minut ( da se znebimo neprijetnega okusa,ki bi sicer ostal od ohrovta), jo odcedimo.
Krompir in korenček olupimo, narežemo na kockice in skuhamo v rahlo osoljeni vodi.
Olje segrejemo, dodamo čebulo, pražimo, primešamo še moko in ko čebula porumeni, stresemo h krompirju.Dodamo tudi na kocke narezano govedino (velikost grižljaja), česen in ohrovt. Vode naj bo toliko, da bo jed primerno gosta.
Solimo in popramo,dodamo kumino in lovorov list in začimbni posip ter kuhamo še 10 minut.
Nasvet: če imate brezmesni dan, lahko govedino zamenjate s kuhanim fižolom, dodajte ga eno zajemalko.
Velike skrivnosti malih kuharskih mojstrov: za bolj intenziven okus ...zrna česna najprej narežite na tanke lističe, ga posolite in s hrbtiščem noža še stisnite, da izpusti svoj sok.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje ,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.