KUHALNICA: Najboljše miške z jogurtom

Najboljše miške z jogurtom so hitre in enostavne za pripravo. Najpogosteje jih pripravljamo v pustnem času, prijajo pa tudi ob drugih priložnostih.
Najboljše miške z jogurtom (foto: OblizniPrste.si)
Najboljše miške z jogurtom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za pripravo najboljših mišk z jogurtom:
1 jogurt
50 g vaniljev sladkorja (ali 50 g sladkorja in strok vanilije)
1 jajce
200 g moke (pšenične, polnozrnate ali pirine)
1 žlica ruma
0,5 pecilnega praška
ščep soli
naribana limonina lupinica
sladkor v prahu za posutje
olje za cvrtje

Priprava najboljših mišk z jogurtom:
V posodi z žlico dobro zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, naribano limonino lupino, rum, jajce in jogurt.

V posodo za cvrtje vlijemo zadostno količino olja, vsaj nekaj centimetrov, tako da bodo miške lahko plavale. Olje segrejemo na temperaturo okoli 170-180°C. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vroče olje. Pomagamo si z drugo žlico. Sama, dam slabo polovico žlice za eno miško.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Med peko miške obračamo s penovko, da se zapečejo iz vseh strani. Pečemo do zlato-rjave barve. Pečene miške s penovko preložimo na krožnik obložen s kuhinjskimi brisačami, da popivnajo odvečno maščobo.

Miške zložimo na krožnik in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji lahko namesto sladkorja v prahu, miške prelijemo s čokoladnim prelivom.

Prijetno sladkanje.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.