KUHALNICA: Najboljše miške z jogurtom

Najboljše miške z jogurtom so hitre in enostavne za pripravo. Najpogosteje jih pripravljamo v pustnem času, prijajo pa tudi ob drugih priložnostih.
Najboljše miške z jogurtom (foto: OblizniPrste.si)
Najboljše miške z jogurtom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za pripravo najboljših mišk z jogurtom:
1 jogurt
50 g vaniljev sladkorja (ali 50 g sladkorja in strok vanilije)
1 jajce
200 g moke (pšenične, polnozrnate ali pirine)
1 žlica ruma
0,5 pecilnega praška
ščep soli
naribana limonina lupinica
sladkor v prahu za posutje
olje za cvrtje

Priprava najboljših mišk z jogurtom:
V posodi z žlico dobro zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, naribano limonino lupino, rum, jajce in jogurt.

V posodo za cvrtje vlijemo zadostno količino olja, vsaj nekaj centimetrov, tako da bodo miške lahko plavale. Olje segrejemo na temperaturo okoli 170-180°C. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vroče olje. Pomagamo si z drugo žlico. Sama, dam slabo polovico žlice za eno miško.

Med peko miške obračamo s penovko, da se zapečejo iz vseh strani. Pečemo do zlato-rjave barve. Pečene miške s penovko preložimo na krožnik obložen s kuhinjskimi brisačami, da popivnajo odvečno maščobo.

Miške zložimo na krožnik in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji lahko namesto sladkorja v prahu, miške prelijemo s čokoladnim prelivom.

Prijetno sladkanje.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je...

Recept: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Zeljna juha – kako skuhamo okusno in zdravo zeljno juho?

Zeljna juha za čiščenje telesa! Poznamo več vrst zelja,...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Ameriški krofki (donutsi) iz pečice

Za vse, ki imate radi slastne ameriške krofke. Jožica r...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recept za krofe, ki vedno uspejo

Za peko krofov je veliko receptov, vsak ki jih peče ima...

Recepti za najboljše pustne krofe, flancate in miške

V času pusta, se tudi naše mize šibijo pod dobrotami. S...

Recept: Ocvirkovka ali špehovka

Ocvirkovka ali špehovka, je bila včasih pogosto na mizi...

Prešernov dan in pust v Centru Rog

Center Rog pripravlja prav poseben program v četrtek, 8...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.