Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripraviti slastno "Ferrero rocher" rolado. Navdušeni boste nad okusom.
Slastna rolada (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastna rolada (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

6 jajc (ločiti)
10 dkg sladkorja
ščep soli
2.5 dkg (25 gr) kakava v prahu
2 žlici gustina
18 dkg čokolade z nad 50 % kakava (stopiti)
2 žlici vroče vode

Izdelava po naslednjem vrstnem redu:

Najprej si pripravite nizek pekač od pečice širine 50 cm (s peki papirjem).

Stepite beljake s ščepcem soli, da bo sneg bolj čvrst (postavite ga v hladilnik).

Zmiksajte rumenjake in sladkor, da se zgostijo (daljše miksanje).

Pridajte skupaj presejan kakav z gustinom, stopljeno čokolado in miksajte, da se poveže.

Dodajte 2 žlici vroče vode.

Delati morate hitro, ker se čokolada hitro trdi (da si ne bi privoščili vmes kakšne "čik pauze").

Na koncu dodajte sneg, najprej 2 žlici, da zmehčate maso, nato nežno preostali sneg.

Vlijte na peki in enakomerno pogladite z lopatko.

Peka v navadni predogreti pečici, na 180 stopinj, točno 13 minut.

Pečen biskvit posipajte s kakavom v prahu in s peki papirjem vred, potegnite na mokro kuhinjsko serveto ter pazljivo zvijte (s papirjem).

Nato vse skupaj pokrijte (zavijte) v mokro krpo in ohladite.

Krema:

25 dkg mascarpone sirčka
25 dkg nutelle
10 dkg praženih, olupljenih, grobo sesekljanih lešnikov (orehov).

Mascarpone in nutello premiksate, namažete hladen biskvit.

Potrosite lešnike po kremi in zrolate s pomočjo papirja v rolado.

Lahko pa lešnike zamešate tudi v kremo.

Rolado postavite v hladilnik, ta čas ko delate glazuro.

Glazura:

15 dkg čokolade za kuhanje in
2.5 dkg (25 gr) masla stopiti in premazati rolado.

5 dkg sesekljanih, praženih, olupljenih lešnikov (orehov) potrositi po glazuri.

Pripis: rolada vam bo ob zvijanju malo pokala, vendar brez panike, to boste vse zakrili s čokolado in lešniki.

Naj se sladko razvajanje prične.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.