Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko: Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski1 skodelica ajdove moke
1/3 skodelice rožičeve moke
½ skodelice riževega napitka
½ skodelice mineralne vode
1 žlička vinskega kamna
1 žlička cimeta
list stevie ali 2 žlici sladila
Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko: Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.
Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.
Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.
Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.
Zdravo sladkanje vam želim!
Še več okusnih receptov najdete tukaj.