KUHALNICA: Ajdovi piškoti z rožičevo moko

Ajdovi piškoti so primerni tudi za tiste, ki ne smejo glutena, jajc in kravjega mleka. So zelo hitro narejeni, zato jih zelo rada naredim za obiske ali za otroke oziroma tiste, ki ne smejo veliko sladkorja, saj je rožič sladek nadomestek kakava.
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski1 skodelica ajdove moke
1/3 skodelice rožičeve moke
½ skodelice riževega napitka
½ skodelice mineralne vode
1 žlička vinskega kamna
1 žlička cimeta
list stevie ali 2 žlici sladila

Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.

Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.

Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.

Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Recept za bezgov sirup, ki je osvežilen in okusen. Z ok...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Prihaja poletna Ljubljanska vinska pot

Že 11. leto zapored se bo pod okriljem organizatorja Pr...

Metka Klevišar: O ČEM GOVORI NEZADOVOLJSTVO S HRANO?

Spominjam se bolnika v bolnici, ki je rekel, da tako sl...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Zelo zdravilno zelišče, ki vam lahko zraste kar v kuhinji

Zdravilne sestavine imamo res na dosegu roke. Prav to z...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.